Energibarer - oppskrift

Kokebøker altså. Det er noe med de.  Sidene får lov til å bli grisete av kakerøre som spruter idet man pisker. Det må gjerne bli en fettflekk etter smør fra fingrene, eller et eseløre på en oppskrift man snart ønsker å finne igjen. Slik er iallefall min kokebok, eller oppskriftsbok om du vil. Full av sjarm, det er noe mine barn skal arve etterhvert - så kan de se og føle minnene, som de har vært med på å skape.  Innimellom sidene, ligger løse ark. Ark med tips, oppskrifter, utklipp. Her om dagen ramlet det ut et ark, rett og slett som bestilt. Jeg satt og lurte på hvordan man lagde muslibarer selv, eller energibarer som jeg liker å kalle dem. Jeg var ikke langt unna tastaturet og Google, før denne oppskriften, som jeg fikk av en venninne en gang - viste seg sånn helt plutselig.    Det skulle vise seg å være en enkel oppskrift, med få ingredienser - og med ingredienser de aller fleste har i kjøkkenskapet sitt. Jeg måtte prøve, og fant fort ut at jeg ville de...

Saftig bananbrød - perfekt turmat.

Rekk opp hånden, du som har et par overmodne bananer på kjøkkenbenken.. Jeg har det alltid. Nesten.  Det er mye man kan bruke disse overmodne, mørkebrune, alt for sterkt-duftende bananene til..og  bananbrød er én av de. Jeg har aldri vært veldig glad i bananbrød, men etter denne oppskriften er jeg frelst. Også med kesam i, det gjør brødet så sssssaftig.. Også holder det seg godt i noen dager, for dette brødet har jeg nemlig store planer om å lage å ta med på neste telttur. Barna elsker det.    Du trenger: 2 bananer 1 ts natron 50 g sukker 1/2 ts kanel 1/2 boks mager vaniljekesam 2 egg 300 g siktet hvetemel Fremgangsmåte: Mos bananene med stavmikser, eller en Hack It, rør inn natron. Ha i eggene, et og et. Visp godt. Sikt inn hvetemelet. La røren svelle litt på benken, før du heller den i en brødform med bakepapir i. Topp gjerne brødet med valnøtter, hasselnøtter eller skivede mandler.  Stekes ved 160 C° midt i ovnen, i ca 1 time.&...

Bananmuffins som barna elsker

..og de voksne;) Dere vet den følelsen, når du våkner..går på kjøkkenet for å lage til frokost.. og slår hånda i panna.. "Fader! DET var det jeg glømte igår..." Brød! Jeg glemte å bake brød.. Men altså, det er aldri noen krise. Barna liker både havregrøt og proteinlapper.. Men siden vi hadde et par godt overmodne bananer til overs på kjøkkenbenken, lagde jeg liksågreit sunne, grove bananmuffins - det ble frokosten.. Sammen med en jordbær smoothie👌🏼😄 Du trenger -4 stk egg -2 stk godt modne bananer -2 ss honning -1 ss vaniljesukker 1 ss kanel -1/2 ts bakepulver -2,5 dl havremel (Har du ikke kan du lage ditt eget ved å kjøre havregryn i foodprosessoren) -3 ss mager kesam, vanilje/naturell -1/2 ts salt -50 g mørk kokesjokolade (valgfritt) Slik gjør du Mos bananene med en stavmikser. Ha i egg, kesam og honning. Bland godt. Ha deretter i alt det tørre, kjør til du har en glatt og jevn røre. Vend i finhakket kokesjokolade, og ...

Eplechips

Sunne alternativ, jeg er på evig jakt etter dem. Eplechips er en av mine favoritt snacks, i kategorien "sunne alternativ". Også er det så enkelt.. Lite visste jeg at mini synes det var så godt (les:spiste opp A L T), så senere må jeg lage opp litt mer å ha på lur;) Du trenger: *Epler *Skarp kniv / mandolin *Kanel til å drysse på Skjær eplenskivene så tynne som du kan, legg de på et bakpairkledt stekebrett, dryss litt kanel over og sett de inn i forvamet ovn (midt i, 100 grader). Snu en gang under steking. Når de er tørre nok uten at de har tatt farge, steng ovnen og la de tørke i ovnen. Nyt

Energibarer - Hjemmelaget & Oppskrift til deg

Kokebøker altså. Det er noe med de. Sidene får lov til å bli grisete av kakerøre som spruter idet man pisker. Det må gjerne bli en fettflekk etter smør fra fingrene, eller et eseløre på en oppskrift man snart ønsker å finne igjen. Slik er iallefall min kokebok, eller oppskriftsbok om du vil. Full av sjarm, det er noe mine barn skal arve etterhvert - så kan de se og føle minnene, som de har vært med på å skape. Innimellom sidene, ligger løse ark. Ark med tips, oppskrifter, utklipp. Her om dagen ramlet det ut et ark, rett og slett som bestilt. Jeg satt og lurte på hvordan man lagde muslibarer selv, eller energibarer som jeg liker å kalle dem. Jeg var ikke langt unna tastaturet og Google, før denne oppskriften, som jeg fikk av en venninne en gang - viste seg sånn helt plutselig. Det skulle vise seg å være en enkel oppskrift, med få ingredienser - og med ingredienser de aller fleste har i kjøkkenskapet sitt. Jeg måtte prøve, og fant fort ut at jeg ville dele oppskriften med dere. ...

Hjemmelaget fullkornstortilla - Oppskrift

Det er fredag, og for mange betyr det TACO! Vi er en av mange familier som elsker Taco fredager, vi bare må ha det. ;) Idag ville jeg prøve noe nytt, jeg ville lage tortillalefsene selv - fullkornstortilla. Oppskriften fant jeg i et blad for en stund siden, her kommer den: Til ca 12 stk lefser 3 dl hvetemel 3 dl fullkornsmel 1 ss solsikkeolje 1 ts salt 2 dl vann, ca Bland det tørre, tilsett så vann med olje i. Bland sammen. Jeg la deigen i en brødpose i kjøleskapet til jeg skulle bruke den, den holder seg nok fint om du skulle lage den dagen i forveien også. Del opp 12 emner, og kjevle ut på godt melet underlag så de ikke setter seg fast. Stekes i en tørr stekepanne i ca 1-2 min (jeg hadde plata på 9, max). Legg tortillalefsene mellom to stk fuktede kjøkkenhåndklær slik at de ikke blir tørre. Når de er nok fuktet, pakk inn i plast til de er klar, om de ikke skal spises med en gang;) Har du laget tacolefsene dine selv før? Hvis ikke, prøv! #oppskrift #middag #taco #to...
hits