Uke 2 med prosjekt SUNNFAMILIE igang

Så var helga over, godteposen lukket og vi er klare for en ny uke med utfordringen #sunnfamilie. Godteposen? Jepp. Lørdag er snop dag nr 1, ingen kan ta ifra oss den kosen, aldri! ;) Dere lurer kanskje på hvordan uken vår har vært med tanke på kostholdet og alt rundt det? Vel, vi har klart oss fint vi. Det som har vært en stor pluss er at vi har vært en god del aktive, vi har hatt mye frukt og grønt og snakket mye om dette med hva som er så viktig med å få i seg rett type mat, noe 6 åringen finner veldig interessant. Her en morgen snakket vi om Jern. Hvorfor det er så viktig for kroppen, og at det fantes mye jern i leverpostei, blandt annet. Hun, som H A T E R leverpostei, brekker seg av ordet nærmest - var mer enn villig til å prøve å smake på nytt, bare fordi hun skjønte hvor viktig jern var for kroppen. Men selvfølgelig har vi snakket om at jern finnes i fler matvarer enn bare leverpostei;) HEI JERN:) Hva har ikke gått så bra, egentlig? Hmm, det å skulle spise oftere en...

Det tåler hardt mot sparegrisen..

JA til høye priser på brus og godteri - JA til lave priser på frukt og grønt! Det å skulle ha et sunt kosthold, er vel og bra. Eller mer enn som så. Det er noe alle burde ha, og ha muligheten til. Et folkekrav. Men ofte er det slik, at man tyr til det rimeligste alternativ - som jo også ofte er et mye mer usunt valg. Ta meg med en klype salt, jeg er ikke helt fanatisk. Jeg teller ikke kalorier, men er opptatt av sunne valg, også i hverdagen - for meg selv, og for familien min. Prosjekt sunnfamilie er godt igang.. Hva da, sunne valg? Du kan ofte finne meg i kjøledisken, lesende på et produkt. Hva sjekker jeg? Fiskekaker for eksempel. Mitt krav er at fiskeinnholdet skal være minst over 50% -. Jeg lager selv når jeg har råvarer, da vet man iallefall hva man spiser. Brød, hamburgerbrød, polarbrød.. Stortsett baker jeg hverdagsbrød selv, men tidsklemmen henger som en skygge over oss småbarnsforeldre, og om man kan gjøre det enkelt for seg selv, ja da gjør man det..men ikke for "e...

Startskuddet for prosjekt SUNNERE hverdag - og storjenta´s aller første førskoledag

Idag var det veldig mye som skjedde, men jeg begynner med prosjektet vi er med på i samarbeid med "Foreldre&Barn". Du kan lese mer om det i dette innlegget. Startskuddet har gått, og dagen er i mål. Fokuset på dette har vært den store "snakkisen" idag, spesielt er 6 åringen nysgjerrig. Idag hadde Thea sin aller første førskoledag, og matpakken inneholdt brødskive og blåbær i en boks, og masse friskt vann i ei drikkeflaske. Hun var stolt, glad og gledet seg veldig over matpakken - imorgen har hun ønsket seg mer frukt;) Ny matmoks og drikkeflaske skal kjøpes inn, jeg er ikke godt nok rustet med slikt - det er rart å tenke på å skal ha ei skolejente i hus♥ Min lunsj ble en smoothie. Smoothie maskinen har funnet veien ut av skapet igjen, og fått plass på benken. Skjønner ikke hvorfor den har vært i skapet jeg, så enelt å ta til når man får lyst på noe godt, og sunt ikke minst? Kjør på! Jeg hadde i kanskje litt vel mye i denne, men la gå - METT ble jeg iallefall, stappmett...

Chips av HAVREGRØT

Sunn chips? Skeptisk? Lite slår vanlig Maarud salt potetgull, og av og til bare "Maa'ru". Men i disse bikinitider.. må man vel tenke på "linjene", og uansett er det lurt å bli mer bevisst på hva man putter i munnen. Dessuten kan man være påpasselig med saltinnholdet, så det så;) Sist gang jeg lagde sunn chips ble jeg skikkelig skuffa..det var av grønnkål. Uffameg! Sikkert godt til mye annet, bare ikke som chips..Synes jeg! Uansett, her kommer oppskriften på chips laget av havregrøt; 5 dl vann 2 dl lettkokte havregryn 1/4 ts salt 1ss olivenolje eller annen olje som solsikke/rapsolje Maldon/flaksalt eller annet ønskelig krydder eller smak. Kok opp vann og havregryn. Rør i 1 ss olje, og hell grøten over på et bakepapir kledt stekebrett. (Trenger to brett til denne porsjonen) Smør utover slik at det blir et tyyynt lag. Stekes midt i ovnen på 150 grader i ca 1 time. Knekk opp, og nyt med god samvittighet:) Har du laget dette før? Prøv da vel, kjempegodt! #fb_sunnfamili...

Forberedelser til prosjektet vi er med på - Vil du se hva vi skal gjøre?

Vi har sånn smått begynt å gjøre oss klar til det kommende prosjektet.. VI? Er det nå jeg skulle skrevet i parantes, "Les: Mammaen i huset, er totalt kontroll freak og liker å ha alt under kontroll..". Vel, noen må dra lasset når det kommer til slike ting.. og jeg har handlet inn noen små ting til dette prosjektet vi skal være med på i samarbeid med magasinet "Foreldre&Barn". Aner du ikke hva jeg snakker om? Ta en titt på dette blogginnlegget vel;) Hvorfor isbit-brett, og isform? *Isbit-brett fordi vi skal gjøre VANNET morsommere! *Isform fordi vi skal lage vår EGEN is! Vil dere se hva vi skal gjøre? Det kommer et eget innlegg om det, så følg med hvis dere vil - dere kan også følge oss på Facebook **HER**. :) #famwangaasegg #helsedirektoratet #kostråd #famwangaasegg #familie

Vi sa JA - tidenes utfordring?

For en tid tilbake fikk jeg en hyggelig e-post med forespørsel om vi ønsket å være med på et prosjekt i samarbeid med magasinet "Foreldre og Barn". Skeptisk, tenkte jeg. Men så leste jeg e-posten både to og tre ganger, før jeg luftet idéen og prosjektet for mannen. Vi ble raskt enig om at dette prosjektet ønsket vi å være med på, årsaken til det kommer jeg til senere i innlegget. Hva går prosjektet ut på? Dette er et kostholdsprosjekt, som går ut på at vi skal følge og leve etter Helsedirektoratest anbefalinger i tre mnd, og forhåpentligvis lenger. Når man har kommet inn i det, ser jeg ingen grunn til å endre rutinene for et sunt og velbalansert kosthold. I samarbeid med en ernæringsfysiolog, skal vi prøve å finne vår vei i dette prosjektet. Vi har allerede fått tips og råd spesielt til oss som familie, og en god del generelle råd. Vår største utfordring? Spise oftere. Det høres kanskje merkelig ut, men det blir nok en av de største utfordringene. Neste utfordring blir nok ...
hits