Hjemmelaget silkeleire Oppskrift

Jeg digger pinterest. Man finner så utrolig mange inspirerende bilder, tips og idéer.. og en av de satt jeg til livs idag. Jeg måtte prøve å lage denne populære silkeleiren før jeg eventuelt bestile fra Panduro. Tanken var å lage litt juletrepynt, gavetags og små dekorasjoner.    Du trenger:  1/2 kopp maizenna mel  1 kopp salt  1 kopp kokende vann  Bland sammen alt i en kasserolle, kok opp (dette går fort) og rør godt. Det er ferdig når du har fått en fast masse. Legg massen på kjøkkenbenken med maizenna mel, elt godt slik at du jobber maizennaen inn i massen. Når den har fått en fin hvit farge, og den er fast men ikke klissete - er leiren din ferdig.  Kjevle ut (ca 3 mm tykk) og bruk kakeutstikkere eller det du har. Bruk et sugerør til å lage hull, hvis det du lager skal henges opp eller brukes på gaver m.m  Legg den ferdige leirepynten på et bakepairkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 100 grader i ca en time...

Lager julepynt til hønsehuset

Et gammelt vindu + litt hønsenetting kan bli den fineste pynten. Man kan bruke den til mye rart, som for eksempel bildeoppheng, du kan spraylakke den, adventskalender - hvor gaveposene kan henges oss med kliper - det er bare fantasien som setter grenser.  Minsten hjalp ivrig til, nå kom hønene til å bli glade.  Jeg surret en lyslenke fra kremmerhuset fast i nettingen.. Se så koselig det ble! En av hønene løp til og la seg ned for å verpe, de setter pris på å ha det fint rundt seg - de trenger det for å få fart på verpinga;) Det slår nesten aldri feil.. Tett før jul eller påske er det bom stopp, ingen egg. Men nå, nå skal trivselsfaktoren skrus opp.. Jeg nekter å kjøpe egg til jul!  #livetpålandet #lykkenilivet #høneliv #høner #egg #kjæledyr #hagen #jul #mamma #diy  

Blånisselue - én ferdig, én igjen (Kan jeg dele oppskrift?)

Det er andre gang jeg strikker blånisseluer til barna. Storesøster hadde et sterkt ønske om det, og lillebror var skjønt enig. Så da var det bare å hive seg rundt å strikke, da?  Det må sies at jeg er fersk i strikkinga, og kan ikke så mye mer enn rett og vrang og en liten forståelse for øking og felling.. Men man klarer det man vil! ♥ Det tok bare en mnd (!!!) fra dette bildet ble tatt, til den ene lua ble ferdig. Her snakker vi ting-tar-tid. Men ferdig ble den, så nå skal jeg kjøpe nytt garn og strikke en til. Lurer nesten litt på om jeg skal strikke samme lua bare i rødt garn, med tanke på årets julakalender på Barne Tv, "Snøfall".. !? Vi får se, hva etterspørselen blir. Håper bare ønsket kommer fort, om lua skal bli ferdig før jula er over.. Fnis.  Her er smånissene våre for to år siden, sukk ♥ Så fine, så fort tiden har gått... Ferdigstrikket, klar til vaskemaskinen. Alltid like spennende. Lua måtte ha to runder før den ble bra..!&n...

Ribbefatet ble helt ribba..

// Dette innlegget er publisert tidligere  Idag ble ribba satt til pers, årets andre førjulsmiddag. Ja, vi har allerede hatt en pinnekjøttmiddag.. Gud hjelpes, at det skal være så godt? Snart venter vi årets slakt, sying av kjøttrulll og salting av ribbesider til pinnekjøtt.. Vel, det kommer mer om det senere.  Denne gangen prøvde jeg å langtidssteke ribba, sånn skikkelig. Jeg har stor tro på slow cooking, så jeg var ikke nervøs i det hele tatt for kjøttet eller svoren. Har inntrykk av at veldig mange er det, mitt råd.. stress ned, ikke styr for mye. Svoren er såre enkel å få til!  Vi bruker alltid familieribbe, det er mye mer kjøtt på den, rent kjøtt og lite fett.  Ribba gnies inn med salt og pepper, ikke vær sparsom.  Legg ribba med svoren ned i forma i kjøleskapet, (Den kan med fordel ligge et døgn eller to.) ta den ut en time før den skal i ovnen. Forvarm ovenen til 230 grader.  La svoren ligge ned, hell over ca 4-5 dl vann,&n...

Så vanskelig det skal være?!

Jeg føler jeg har masse på hjertet og mye jeg vil dele her på bloggen, men når jeg setter meg ned med tidenes skrivelyst.. er alt som kommer til meg..: Nada.  Svart.Ingenting.Tomt. Det er skikkelig dritt, og derfor har fraværet fra bloggen vært lengere enn ønsket.  Uansett. nå er jeg her, og forhåpentligvis klarer jeg å oppdatere bloggen slik jeg ønsker.  Endelig er det helg og helgekos. Minsten øsnket seg hjemmelaget pizza, som begge barna lagde stortsett helt selv. Beste pizza`n vi har smakt, på leeenge. Imorgen står førjulsribba for tur, snakker vi matvrak? Og jaggu er vi ikke invitert på kjøttsuppe på søndagen.. På mandag lukter det detox lang vei..;) #stappmett Ta deg en (kjøtt)bolle, her mekkes det pizza..  Fredagskos med mine fine ♥   Hva er fredagskosen deres? #mamma #familie #pizza #hjemmelaget #mat #godhelg

Hjemmelaget modellkitt

Første blogginnlegg i Oktober, kanskje på tide?!  Det slår aldri feil. Når det er skolefri - høstferie..da er det kun kvalitetstid som gjelder. Jeg kobler helt av og orker ikke prioritere bloggen da. Men, høstferien har vært så fin.. avslapping, kos, nydelig vær, litt oppussing, koselig familiebesøk og masse kvalitetstid. ♥  En dag storesøster var opptatt, bestemte jeg og minsten oss for å lage kitt. Oppskriften er såre enkel, også er det jo kjekt å vite hva innholdet er?  Ingredienser *1 dl salt *2,5 dl hvetemel  *2,5 dl vann *1 ss olje (jeg brukte vita hjertego)  *Litt konditorfarge/glitter Slik gjør du Bland alt i en kjele, og kok opp under omrøring. Her gjelder det å holde på sleiva, for røra brenner seg lett. Jeg anbefaler teflon gryte. Dette går egentlig ganske fort, og du vet deigen er ferdig når det hele har blitt til en klump. Ha deigen på et underlag med litt mel på, kna lett og for til en ball. Avkjøl litt, og legg...
hits