Hjemmelagde lys i skjell

Jeg lar meg lett inspirere over DIY´s jeg kommer over, og tidligere så jeg nemlig dette jeg skal vise dere nå. Jeg har aldri prøvd dette før, men fant raskt ut at det ikke kunne være så vanskelig, så her styrte 8 åringen det meste - mens mamma hjalp litt til. Det er viktig å føle mestringsfølelse. <3 Til å lage Sommerlys, trenger du:  *Blåskjell, eller andre fine skjell (aller helst med litt størrelse på, de vi hadde idag var nok i minste laget, men det gikk, såvidt.) *Te lys *Aluminiumsfolie *Stekovn *Ildfast fat/form Bonusen med denne koselige sysselen, er at man må ta seg en tur i fjæra eller på stranda..og lete etter skjell sammen.  Sett ovnen på 200 grader. Ta telyset ut av orginalformen sin, er det plass til hele lyset i skjellet ditt, uten at du tror det blir å flyte over når starinen smelter er det bare å sette det rett i skjellet. Jeg måtte dele telyset opp, satte veken i midten av skjellet og la stearin i biter rundt. Sett skjellet på det i...

Kleppmelk - oppskrift

Kleppmelk er for meg smaken av barndom. Jeg husker godt når jeg skulle komme "hjem" i helgene når jeg gikk på vidregående.. Bestemoren min brukte å begynne å ringe på onsdagene, spurte forsiktig om jeg hadde tenkt meg den veien og lokket med kleppmelk, i så stor skala at den skulle vare hele helgen. Valget var veldig lett, med visshet i at metthetsfølelsen kom til å sitte til langt over helga. ;-)   Ettersom jeg kan forstå har du som leser også ett eller annet forhold til denne varme melken, med melboller..barndommens festmåltid; Kleppmelk. Jeg skrev DETTE innlegget og delte oppskriften, og det innlegget er delt hele 9K ganger. Altså, har 100 stykker delt det siden igår bare. TAKK! Det er kanskje bare et innlegg, men det gir meg så mye å vite at de oppskriftene jeg deler, de innleggene jeg deler blir satt pris på. Du gjør meg motivert, du deler, og du liker forhåpentligvis det du leser på bloggen min. Det hadde vært morsomt med en kommentar på hvem du som les...

Hjemmeferie 10 TING Å GJØRE I SOMMERFERIEN MED BARNA

Jeg merker det mer og mer, at det å velge å ha en hjemmeferie - eller å ta store deler av ferien hjemme er blitt mer og mer vanlig. Jeg er så utrolig glad for det, og stolt ikke minst - over å kunne heve øyebrynene til halvkvasse kommentarer om at "Hjemmeferie er da ikke ferie..?". Jeg har selv frontet begrepet hjemmeferie, og var i 2015 i VG angående dette temaet sammen med to medbloggere; CasaKaos og FruJacobse. Vi har siden størstejenta kom til kun feriert hjemme. Så, begynner å få noen års erfaring på baken..  Nina, damen bak Småbarnsforeldre skrev nylig dette innlegget. De skal feriere hjemme, i hagen, i nærmiljøet. Som oss. De skal plukke blomster å studere dem, spise is og kose seg i bassenget. Jeg støtter deres valg 110% - fordi, skal man reise på ferie uten evner til å forsvare den økonomisk, og er det da verdt det? Mange familier er veldig flinke, de sparer sammen med barne, lenge. De er reiselystne, de har et mål - kanskje en drøm. Men, man MÅ ikke....

Rabarbrasyltetøy - oppskrift

Det er noe med det å bruke sesongens råvarer, og vi er så heldig å ha passelig med rabarbra i hagen. Jeg har tatt av den allerede nå, så så det ser ut til at rabarbraplanten kommer til å bære frem mye denne sommeren. Denne oppskriften på rabarbrasyltetøy er "bankers", det er vanskelig å feile.. Du trenger:    *1 kg rabarbra  *600 g sukker *Saften av 1 sitron *1 vaniljestang  *1 kanelstang Fremgangsmåte:  Skyll rabarbraen, skjær av stilkene. Skjær i biter og legg i en bolle. Ha sukkeret over, rør godt. Nå skal dette stå å godgjøre seg over natten på kjøkkenbenken. Nå har sukkeret smeltet og rabarbraen saftet seg. Ha rabarbrablandingen sammen med saften av sitronen i en gryte. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt i gryta. Kanlestang legges også i.  Varmes sakte opp, rør godt underveis. Når blandingen har fått en mørkere farge, er det like før det er ferdig. Gi den et lite oppkok mens du rører godt, avkjøl noe.  ...

Vi skaper minner

Sommeren har så vidt begynt, og vi har allerede vært på vår andre telttur. #viskaperminner High five i skyggen av midnattsola med 8 åringenr♥ Den første turen var mer som en test, hvordan fungerte teltet for oss? Sto soveposene til forventningene og kravene ikke minst? Var liggeunderlagene grei å ligge på?  Vi hadde mange spørsmål, og var mer enn klar til å sette drømmen til livs - og med vårt aller første telt med tilbehør er vi nå klare for sommeren og høsten. Teltet vi har kjøpt er en liten Lavvo fra Robens, kjøpt på Fjellsport.no Vi valgte å gå for denne da vi ønsket at teltet skulle tåle mye vind og ha en relativt høy vannsøyle. Inngangspartiet er også romslig med god plass til baggasje, og teltet har god ståhøyde. Vi er veldig fornøyd med teltet så langt.. og barna boltrer seg.. :)  Lørdagssnopet får værra med på tur;) Jeg tenker at dette med å telte, å skape slike minner sammen med barna er gull verdt. Jeg har selv mange flotte minner...

DIY sommerlys

Jeg lar meg lett inspirere over DIY´s jeg kommer over, og tidligere så jeg nemlig dette jeg skal vise dere nå. Jeg har aldri prøvd dette før, men fant raskt ut at det ikke kunne være så vanskelig, så her styrte 8 åringen det meste - mens mamma hjalp litt til. Det er viktig å føle mestringsfølelse. <3 Til å lage Sommerlys, trenger du:  *Blåskjell, eller andre fine skjell (aller helst med litt størrelse på, de vi hadde idag var nok i minste laget, men det gikk, såvidt.) *Te lys *Aluminiumsfolie *Stekovn *Ildfast fat/form Bonusen med denne koselige sysselen, er at man må ta seg en tur i fjæra eller på stranda..og lete etter skjell sammen.  Sett ovnen på 200 grader. Ta telyset ut av orginalformen sin, er det plass til hele lyset i skjellet ditt, uten at du tror det blir å flyte over når starinen smelter er det bare å sette det rett i skjellet. Jeg måtte dele telyset opp, satte veken i midten av skjellet og la stearin i biter rundt. Sett skjellet på det i...

Piff opp urtene på kjøkkenbenken

Juni er her, årets første sommermåned. For sommer er det uten tvil, ifølge kalenderen - men vi her i Nord fryser enda på tærne;) Men de grønne fingrene har fått børstet støvet av seg, og det kribler etter å få plantet litt utenfor veggene. Det er enda litt kjølig for urtene, så jeg beholder de på kjøkkenbenken (eller vinduskarmen) enn så lenge. Men så blir de jo litt kjedelig i den plasten de kommer i?  Piff opp urtene da vel!  Hva du trenger?  Bakepapir, tråd og en urteplante.   Vi har de på kjøkkenbenken hele året, de fleste av oss - urtene man kjøper i butikken. Det er deilig å bruke i mat, også pynter det jo litt opp også..ikke sant? Men det er lite sjarmerende med plasten rundt, og de kjedelige plastpottene urtene står i.. Hvis du ikke har egne urtepotter da?  Har du ikke det, er dette tipset kanskje noe for deg. Og det aller beste, det er så og si gratis..  Jeg valgte å krølle bakearket til en ball, slik at det fikk litt struktur og liv...
hits