Energibarer - oppskrift

Kokebøker altså. Det er noe med de.  Sidene får lov til å bli grisete av kakerøre som spruter idet man pisker. Det må gjerne bli en fettflekk etter smør fra fingrene, eller et eseløre på en oppskrift man snart ønsker å finne igjen. Slik er iallefall min kokebok, eller oppskriftsbok om du vil. Full av sjarm, det er noe mine barn skal arve etterhvert - så kan de se og føle minnene, som de har vært med på å skape.  Innimellom sidene, ligger løse ark. Ark med tips, oppskrifter, utklipp. Her om dagen ramlet det ut et ark, rett og slett som bestilt. Jeg satt og lurte på hvordan man lagde muslibarer selv, eller energibarer som jeg liker å kalle dem. Jeg var ikke langt unna tastaturet og Google, før denne oppskriften, som jeg fikk av en venninne en gang - viste seg sånn helt plutselig.    Det skulle vise seg å være en enkel oppskrift, med få ingredienser - og med ingredienser de aller fleste har i kjøkkenskapet sitt. Jeg måtte prøve, og fant fort ut at jeg ville de...

Saftig bananbrød - perfekt turmat.

Rekk opp hånden, du som har et par overmodne bananer på kjøkkenbenken.. Jeg har det alltid. Nesten.  Det er mye man kan bruke disse overmodne, mørkebrune, alt for sterkt-duftende bananene til..og  bananbrød er én av de. Jeg har aldri vært veldig glad i bananbrød, men etter denne oppskriften er jeg frelst. Også med kesam i, det gjør brødet så sssssaftig.. Også holder det seg godt i noen dager, for dette brødet har jeg nemlig store planer om å lage å ta med på neste telttur. Barna elsker det.    Du trenger: 2 bananer 1 ts natron 50 g sukker 1/2 ts kanel 1/2 boks mager vaniljekesam 2 egg 300 g siktet hvetemel Fremgangsmåte: Mos bananene med stavmikser, eller en Hack It, rør inn natron. Ha i eggene, et og et. Visp godt. Sikt inn hvetemelet. La røren svelle litt på benken, før du heller den i en brødform med bakepapir i. Topp gjerne brødet med valnøtter, hasselnøtter eller skivede mandler.  Stekes ved 160 C° midt i ovnen, i ca 1 time.&...

Gratulerer med dagen

Så var årets 17.Mai feiring vel overstått. Det har vært en kjempefin dag med alt som hører med en 17.Mai feiring.     2017♥ 2016 ♥ Vi har gått i tog, med klaprende tenner og heimstrikka votter..mens regnet høljet ned i med og motvind, . Men vi i nord, vi står han av..  Vi har sunget for full hals, "Ja vi elsker". Tilogmed lillebror heiv seg med og sang med på tre vers, for en kar. Som en annen liten mann sto han, med hendene knytt frempå magen.  Barna har spist iskrem til den store gullmedalje, slik som seg hør og bør på en 17.mai. Det har vært leker for store og små, alt for mange gode kaker, pølser brus og kaffe. Velfylte i magene og rikere på fine minner, tuslet vi oss hjemover. Dødssliten. Alle som én. Fnis.  Og en siste ting, er vi utrolig dårlig på å forberede oss (jeg tror da ikke det, alt ligger klart lissom..) eller, hva er det? For, på morningen her på 17.Mai er det rett og slett til tider kaoti...

Hjemmeferie forberedelser

Når man har så flott natur rundt seg, hvorfor ikke utnytte den til det fulle?  Vi har alt man kan drømme om her i Lofoten, og omegn. Hav og fjell, fjord og fiske. Organiserte turer via Lofoten Turlag m.m  Vi har tenkt mye på hva denne sommeren skulle bringe, og kommet frem til at vi ikke er lei trenden "hjemeferie" - heller tvert om. Det kommer til å blomstre av lokal reklame her på bloggen fremover ;)    (Ramberg stranda)   Vi har investert stort (føles det ut som), med både liggeunderlag, soveposer og telt/lavoo + div utstyr er vi mer enn klar for utflukt. Jeg er veldig spent på liggekomfort og slikt, men tro meg, dere skal få høre om det. Vil dere se soveposer med mer? Jeg deler mer enn gjerne. Kanskje mange av dere lurer på hvorfor i all verden vi velger hjemmeferie fremfor sydenferie? Vel, jeg kan først og fremst refere til dette innlegget hvor jeg og to medbloggere fronter begrepet hjemmeferie. Jeg elsker plassen...
hits