Topp steming fra øverste rad

Jadda, så har vi også vært på kino å sett MMfilmen - fantastiske gutter altså! Vi tok med oss bestemor (mamma), og var veldig klar for litt underholdning. Minsten begynte tidlig, med en strofe fra "Elekstrisk", han er flink altså!  Thea har vært begeistret for M&M guttene lenge, men det siste året har det virkelig toppet seg. Jeg føler med henne, know tha feeling.. Men var kaanskje en smule eldre? Et par år iallefall..? Jeg husker jeg hadde veggene på rommet mitt nærmest tapetsert med Backstreet Boys - og Nick var jo selvfølgelig min og manges helt. Når man først begynner å mimre.. Flott at man vet hva vi har i vente, lissom..  Det var tipp topp stemning på kino, og minsten ventet bare på Emma. Ja, det er hans "sevoritt" (Les:favoritt)- OG kjæreste - om det skulle vanke usikkerhet. Hvor han har det fra? Han er jo bare 2..? (Og et halvt, og snart 3 - om du spør han selv..) Aner ikke. Men jeg mistenker storesøsteren sterkt, hun har ikke snakket om annet det siste...

Luftige Horn oppskrift

Nybakte horn smaker helt himmelsk.  Både til frokost, lunsj, i matpakken.. og som tilbehør til middag. Eller perfekt til "mat-i-farta" - slik som idag.    Luftige Horn (Gir 16 stk - jeg dobler ofte oppskriften og lager noen fylte horn) 500 g hvetemel 2 ts salt  2 ss sukker  25 g (1/2 pk tørrgjær) 50 g smeltet smør  3,5 dl melk/vann 1 egg (Ikke nødvendig, men baksten blir lufigere og får fin farge) Topping Sesamfrø Linfrø Valmuefrø Solsikkekjerner Slik gjør du Smelt smør, og ha i melk til det blir fingervarmt.  Ha alt det tørre i en bolle, jeg bruker kjøkkenmaskin. Ha i smør/melk og egg, la maskinen jobbe godt i ca 10 min. Deigen skal være smidig. Dekk bakebollen til med plastfolie og et kjøkkenklede over, og la heve til dobbel størrelse - ca 60 min.  Når deigen er ferdig hevet, deler du deigen i to emner. Kjevle hvert emne ut til en sirkel som er ca 1/2 cm tykk, og skjær med en pizzaskjærer til du får 8 lik...

Brytebrød til helgen

Jeg elsker å bake, og det er spesielt morsomt når man prøver noe nytt. Det gjorde jeg idag, da jeg bestemte meg for å prøve brytebrød for første gang. Ekstra moro blir det når resultatet blir så godt, og jeg kan dele oppskriften og bilde med dere. Hva med å bake dette til helgen?  Ingredienser: 25 g fersk gjær  3 dl melk  50g smør  1 ts salt  1 stk egg  120g sammalt rug, fin 360g siktet hvetemel Fremgangsmåte: Varm opp melken til maks 30 °C, smuldre gjæren og løs den opp i melken. Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett melken og rør godt. Ha så i smør i ternigner, litt etter litt - til deigen har eltet seg smidig og slipper bollen. Jeg bruker kjækkenmaskin, så den jobber i 15 min - og deigen er ferdig når den nærmest glir av eltekroken. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter med et klede over. Del deigen i 11 biter og form til boller.  Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form (ca. 24 cm). La bollene heve i ca. 30 ...

Mr.Surdeig

Okei, bare for å nevne det i starten av innlegget her.. Dette er ikke et "her kommer oppskriften på mitt deilige surdeigsbrød" type innlegg. Mr. Surdeig har bodd på kjøkkenbenken vår i to dager nå, og for å være helt ærlig har jeg null peiling. Jeg leser oppskrift for oppskrift, og mange er så forskjellige. Noen sier man skal ta av så og så mye deig, for å "mate" den og kaste resten - andre sier man kun skal "mate" den. Stuck in between.. Hva skal jeg gjøre da? Jo, jeg strekker ut en hjelpende hånd til mine lesere og til resten av bloggverdenen.. #surdeig Har dere eller noen dere kjenner erfaring med surdeig? Vær så snill å del med meg i kommentarfeltet, da hadde jeg blitt superglad altså.  Jeg har skikkelig lyst å få denne deigen til!! Surdeigsbrød er jo såå godt, og den naturlige gjæringsprosessen er mye sunnere for kroppen enn vanlig gjær.  Noe riktig har jo skjedd her da, boblene har dukket opp..  Del gjerne, jeg trneger hjelp ;)  Følg bloggens liv på...

Fredag

Endelig Fredag og helg. Skolejenta har slengt sekken fra seg på sin faste plass, arbeidsbøker sjekket og matboks tømt. Fredagstacoen er spist, og idag var det skikkelig digg. Noen ganger mindre, men idag.. #smatt  Ingenting er som en frisk blomsterbukett til helgen, og jeg kom over disse flotte vokstblomstene.. se så lekre!? Jeg har satt de sammen med rosa tulipaner, det ble kjempefint. Tulipanens dag vettu..  Nå venter tv kos og sofasliting - ønsker dere en fin fredagskveld og en riktig God helg. ♥  Følg gjerne Facebooksiden til bloggen, den oppdateres jevnlig.  #fredag #helg #godhelg #foto #blomster #mamma #blogg  

tiden jeg trengte

Fra dekket nyttårsbord til hverdag - og ikke minst et nytt år. 2016 var utrolig på mange måter. Det har vært et fantastisk år, et tøft år, et kjærlighetsfylt år, et spennede år.. Og med masse nye minner skapt, opplevelser delt - lukker jeg 2016 godt inn i hjertet♥ #takknemmelig Det nye året har så vidt begynt, men jeg har mange tanker klar allerede. Ting jeg selv skal bli bedre på, og vi som familie kan bli flinkere på, sånn generelt. Det er ikke nyttårsforsett i den forstand, for de varer som regel like lenge som idèen virker spennende. ;) Hva er planen for 2017?  Jeg personlig skal bli flinkere til å lytte til kroppen. Jeg skal bli flinkere til å ha kontroll på økonomien, sette opp budsjett og følge det. Maten som kjøpes inn skal gjøres på samme måte som vi gjorde en periode; Vi tar ut penger og har dette til matpenger, hvordan dette foregår kommer i et eget innlegg. Sammen skal vi bli flinkere på å ikke kaste mer mat enn nødvendig. Hva tenker dere om ...
hits