Smuldrepai med blåbær

Plutselig kaffegjester? Eller bare lyst på noe godt...? Smuldrepai er kanskje noe av det enkleste du kan lage.. Den er veldig enkel, du trenger ingen kjøkkenmaskin - bare litt tid til overs og et par hender.  Smuldrepai har blitt min store favoritt! Når det gjelder smuldrepai så kan du bruke hva enn du måtte ønske av frukt og bær. Rabarbra, jordbær, skogsbær, bringebær, epler, pærer.. Det kan bli mange gode paier å smake på etterhvert.. :) SMULDREPAI MED BLÅBÆR Bær 350 g blåbær  50 g sukker  Smuldretopping 50 g havregryn 100 g hvetemel  80 g smør 100 g sukker Slik gjør du:  Ha blåbær i en ildfast form, dryss over sukkeret og rist litt på formen. Dette safter seg litt mens smuldreblandingen lages.  Ha romtemperert smør i en bolle, tilsett hvetemel, havregryn og sukker - og begynn å smuldre dette godt sammen med fingrene. Blandingen skal være helt smulete når den er klar. Ha blandingen over blåbærene. Jeg liker et liten hint av kane...

Eplemuffins som smelter på tunga

Går du med en liten tanke om å lage noe godt imorgen, kanskje bake noe? Disse eplemuffinsene smeeelter på tunga, og det aller beste er at det tar lang tid å lage. Barna her i huset har muffins som sin store favoritt, og de hjelper mer enn gjerne til. Jo fler kokker, dess mer søl.. og mye kos :-) ♥ Oppskriften holder til 14 store muffins, jeg synes det er veldig greit å halvere oppskriften om man ikke er så mange.. Liker du ikke epler i, kan du bruke frosne blåbær, bringebær, jordbær, ++ Sjokolade, vaniljekrem, valnøtter.. Bruk det du liker, så bilr det så godt atte.  Du trenger  250 gr smør 4 dl sukker 4 store egg 1 tsvaniljesukker 6 dl hvetemel 3 ts bakepulver 2 dl melk  1-3 epler, i terninger kanel perlsukker   Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret, litt etter litt. Ha i eggene, ett av gangen. Pisk godt mellom hvert egg.Ha i vaniljesukkeret, og sikt sammen mel og bakepulver. Dette vendes inn i smørkremen vekselsvis med melken.&...

bringebær curd - Raspberry curd

Bursdagsforberedelser står for tur, både lillebror og storesøster har bursdag i April  ♥♥ Thea er like glad i pavlova som moren, så det er fast "bestilling" til bursdagsfeiringen. #lykkenilivet Etter pavlova bunnen, blir det jo som kjent igjen eggeplommer. Spørsmålet "hva gjør jeg med de?" kommer hver gang. Vaniljekrem, eggekrem..? Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve meg på curd, bringebær curd. Hvor godt høres ikke det ut? Den skal jeg ha på pavlovakaken, tenker det gir en god smak - og fin farge.. (som om ikke kaken er fin og fargerik nok med alle de friske bærene..) N A M!  (Foto:JillP/Famwangaasegg) Oppskriften har jeg funnet hos flinke Idefull.no. Her finner du mange gode oppskrifter, og bildene.. wow! Anbefales på det sterkeste å besøke siden!  Noen små justeringer ble det, i forhold til hva jeg hadde i hus, men grunnoppskriften ser slik ut: Bringebær Curd 1,5 dl bringebærsaft av 400 g frosne bringebær 150 g hvitt sukker 50 g...

Smuldrepai med blåbær

Plutselig kaffegjester? Eller bare lyst på noe godt...? Smuldrepai er kanskje noe av det enkleste du kan lage.. Den er veldig enkel, du trenger ingen kjøkkenmaskin - bare litt tid til overs og et par hender.  Smuldrepai har blitt min store favoritt! Når det gjelder smuldrepai så kan du bruke hva enn du måtte ønske av frukt og bær. Rabarbra, jordbær, skogsbær, bringebær, epler, pærer.. Det kan bli mange gode paier å smake på etterhvert.. :) SMULDREPAI MED BLÅBÆR Bær 350 g blåbær  50 g sukker  Smuldretopping 50 g havregryn 100 g hvetemel  80 g smør 100 g sukker Slik gjør du:  Ha blåbær i en ildfast form, dryss over sukkeret og rist litt på formen. Dette safter seg litt mens smuldreblandingen lages.  Ha romtemperert smør i en bolle, tilsett hvetemel, havregryn og sukker - og begynn å smuldre dette godt sammen med fingrene. Blandingen skal være helt smulete når den er klar. Ha blandingen over blåbærene. Jeg liker et liten hint av kane...

Saftig bananbrød

Okei, du tror kanskje jeg har gått heelt b a n a n a s.. Vel, jeg oppdaget at jeg ikke hadde delt innlegget om dette fantastiske bananbrødet på denne bloggen, bare på matbloggen (som forøvrig kun er ment for meg selv, ettersom innsatsen til å markedsføre den er svært laber...)  Vel, saftig banankake? Her kommer den..  Rekk opp hånden, du som har et par overmodne bananer på kjøkkenbenken.  Det er mye man kan bruke disse overmodne, mørkebrune, alt for sterkt-duftende bananene til..og  bananbrød er én av de. Jeg har aldri vært veldig glad i bananbrød, men etter denne oppskriften er jeg frelst. Også med kesam i, det gjør brødet så sssssaftig..   Du trenger: 2 bananer 1 ts natron 50 g sukker 1/2 ts kanel 1/2 boks mager vaniljekesam 2 egg 300 g siktet hvetemel Fremgangsmåte: Mos bananene med stavmikser, eller en Hack It, rør inn natron. Ha i eggene, et og et. Visp godt. Sikt inn hvetemelet. La røren svelle litt på benken, før du heller ...

rabarbrakake - oppskrift

Ingen ny oppskrift, ingen google søk. Idag har jeg eksperimenetert på kjøkkenet, og tryllet frem verdens beste rabarbrakake.  Med bestemors fantastiske eplekakerøre, kan det vel ikke bli annet enn godt? Jo, også mitt hjemmelagde rabarbrasyltetøy til fyll, her snakker vi nostalgi..  Så ja, så enkelt som det. Oppskriften til røren du skal bruke finner du i dette innelgget, og rabarbrasyltetøyet finner du i dette innlegget. Forøvrig blir fremgangsmåten:  Smør en springform (23/24 cm) og dryss mel over, bank ut overskuddet. Ha over halvparten av røra, fordel det ut i formen. Ha over ca 2 dl rabarbrasyltetøy, bre dette over røren. Pass på så du ikke brer syltetøyet helt ut til kantene, ca 1 cm ifra. Ha over resten av røren, bre utover. Dryss over perlesukker og kanel.  Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 40-45 min. Avkjøl - og nyyyyt.  Ja, det er ingenting å vente på.. Bak i vei! Og du, denne holder seg veldig godt i fryseren. Det er vel alltid ...

17.Mai pikekyss

Om du skal bake til 17.Mai eller ikke, tar det ikke lange tiden å lage et brett med pikekyss. De er fine å pynte en kake med, eller bruke det som borddekor.. også er det noe som faller i veldig god smak hos de minste, i tillegg behøver man ikke være redd for at de små tar for stor bit, for disse smelter nemlig i munnen.. PIKEKYSS 3 eggehviter 1/8 ts salt 115 g sukker  2-3 dråper sitronsaft SLIK GJØR DU NB! Før du begynner, sørg for at alle redskaper er helt rene. Finnes det spor av fett, er det mest sansynelig at marengsen ikke blir stiv.  Visp eggehvitene sammen med salt og sitrondråper, til du har en stiv masse. Ha i sukker, litt etter litt mens du visper. Ønsker du å ha farge i massen, tilsetter du dette nå. Du ser at marengsen er ferdig når du kan snu bollen opp ned over hodet og massen holder seg i bollen.  Vanlig pikekyss:  Ha marengsen i en sprøytepose, klem ut små eller store pikekyss på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes m...

Sukkerbrød til 17.Mai festen

Snart er det tid for å bake litt igjen, er det ikke?  Kanskje er du i 17.Mai komitè, kanskje kommer det venner og familie på besøk eller kanskje du bare ønsker å ha en kake på lur.. i tilfelle kaffegjester..?  Jeg har oppskriften til deg, dette er en bunnsolid oppskrift.   Sukkerbrød til en 26 cm springform: *180g hvetemel  *180 g sukker  *1,5 ts bakepulver *6 (store) egg Pisk egg og sukker til eggedosis, jeg pisker i vel 10 minutter - da er den skikkelig luftig og fin. Sikt så inn hvetemel og bakepulver, vend forsiktig med store bevegelser for å bevare lufigheten i røren.  Smør formen, kantene og bunnen - som er kledt med bakepapir. Strø litt mel i hele formen, bank ut overflødig mel. Ha i røren umiddelbart, hvis den står lenge før den skal i ovnen kan den lett synke sammen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader, i ca 35 min. Sjekk med en kakenål om den er ferdig, er det røre fast på nåla må den nok stå litt til. Min var perfekt ved overnev...

Kake i kopp

Mug cake er nok verdens raskeste kake å lage. Den trenger kun 3 minutters "steketid" i mikrobølgeovnen, og sansynligheten er stor for at du har alle ingrediensene i kjøkkenskapet. Bonusen er at du sitter igjen med en mini kake, bare til deg selv, som kan nytes rett fra koppen - dermed har du også spart deg for en masse oppvask. You gotta love it.    Du trenger:  1 egg 3 ss melis, toppede  1 knivsodd bakepulver 1 1/2 ss kakao Slik gjør du:  Bland alle ingrediensene godt sammen i en liten bolle, nå skal du ha en jevn røre. Hell røren i en kopp som rommer 2 dl.  Sett koppen inn i mikrobølgeovnen, og kjør den på full fart i 3 min. Det er viktig å følge med underveis, det kan fort svi seg da det er stor forskjell på ovnene. Spis den som den er, eller ha en klatt med kesam til? Jeg valgte den au naturel idag, og jaggu smakte det godt - så dette blir ikke siste gang. Jeg tror jeg blir nødt til å spørre 7 åringen imo...

Ny frosting - Ny metode

April er den store bursdagsmåneden her i huset, og med det kommer kakebaking.  Jeg elsker å utfordre meg selv og prøve noe nytt - og nølte ikke et sekund etter jeg så den mest geniale måten å lage fine, enkle (?) roser på - med SMØRKREM!  Det er greit, marsipanroser er marsipanroser.. det er lite som slår dem, men for å spare seg tid, og gjøre noe annerledes synes jeg denne metoden er helt genial.  Første forsøk, ikke heeelt stødig på hva jeg holder på med her..   Hva tror dere, ble det flopp eller tipptopp?   Del II kommer.. Og da med oppskrift på frostingen, som tar helt av på nettet theese days! Og info om tip/utstyr kommer!  Følg med på Facebooksiden..  ^^ #smørkrem #kakepynting #bursdagskake #buttercream #buttercreamrose #wilton   

Ostekake med smak av appelsin

Jeg eeelsker ostekaker, og synes det er spennende å variere smaken. Denne oppskriften er en slik oppskrift som alltid er safe - så her er det bare å sjonglere med smakene.. Kanskje prøve en annen type kjeks, istedenfor Digestive? Jeg har smakt mange ostekaker med bixit, og havregrynsbunn..  Kankskje du ikke liker smaken av appelsin, og synes det er mye bedre med en bringebær ostekake? Det er bare å bytte ut geléen til den smaken du liker aller best! ;)  Kjeksbunn - 200 g Digestve kjeks  - 100 g smeltet smør  Knus kjeksen, enten med food processor eller kjevle. Smelt smøret og bland det i kjeksen. Blandingen fordeles i springform (24 cm), eller bare bruk ringen og sett den på et fat - slik at når du tar ringen av, så er kaka fin og serveringsklar på et kakefat. Avkjøl i kjøleskap.  Ostekrem -1 pk appelsingelè - 1 beger Philadelphia  - 100 g melis - 1 beger seterrømme - 1 pk (3 dl)  kremfølte  ** 1 pk appelsingelè - det...

Vaffeloppskrift - vaffeldagen

Vafler med syltetøy? Eller kanskje brunost, eller bare smør..? 3 egg 1ss sukker 1/2 ts bakepulver 250-300 g mel 1 smeltet smør 3 dl rømme 2 dl melk 1/4 ts salt SLIK GJØR DU Egg og sukker piskes luftig. Sikt inn melet vekselsvis med melk. Ha i de øvrige ingrediensene, og rør til vaffelrøra er glatt og fri for klumper. La vaffelrøra hvile litt før du begynner å steke. Du kan fint vispe røren sammen for hånd, eller bruke kjøkkenmaskin/miksmaster.   Stek i vei, og fryd deg over den gode duften som brer seg over hele huset.. #vaffeldagen #vafler #oppskrift #matprat #godt #mamma #familie

Appelsinkake til påsken

Det er snart påske, og lysten til å bake noe som hører påsken til er fullstendig tilstede.. Lurer på om jeg skal bake en appelsinkake?  Deler en oppskrift som jeg synes passer fint til påsken - håper dere liker oppskriften.   Appelsinkake *200 g smør *2 dl sukker *3 egg *1 appelsin, revet skall og saft  *50 g hakket, syltet appelsinskall (her brukte jeg appelsinmarmelade) *1 ts bakepulver *4 dl hvetemel   Glasur *2-3 dl melis *2 ss appelsinjuice *1 appelsin, revet eller syltet skall.    Slik gjør du Rør smør og sukker lett og porøst. Rør i eggene, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaften/juicen og revet skall. (Hold eventulet litt igjen til pynt) Bland det tørre i røra. Ikke rør for mye, men slik at det er godt blandet og deigen er jevn. Smør og strø kakeformen og hell i deigen. Stek kaken ved 175 grader, midt i ovnen. Bruker du randform, stekes kaka i ca 45 min, og bruker du avlang form (1 1/2 liter) steke...

Gulrotmuffins

Ja, jeg er fullstendig klar over at det er fastelaven til helgen, og hveteboller med krem og syltetøy er nok det de aller fleste baker til denne dagen.. Men, det er ikke søndag enda;) Jeg er veldig svak for gulrotkake, den luftige ostekremen på toppen smaker bare helt himmelsk, gjør den ikke..?Så når 6 åringen la inn "bestilling" på muffins, var jeg ikke tungbedt. Gulrotmuffins Ingredienser:3 dl sukker2,2 dl matolje (Vita hjertego bruker jeg)3 egg (Romtempererte)3,7 dl hvetemel1 1/2 ts natron1 1/2 ts bakepulver1 1/2 ts kanel350 g skrelt gulrotGlasur:125 g smør200 g kremost 250 g melis1 1/2 ts vaniljesukkerFremgangsmåteVisp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.Ha røra i muffinsformer (store helst) Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 25-30min. Avkjøl. Rør sammen smør o...

Rullekake laget av barnehender

Høstferie er tid for kos, og hva passer vel ikke bedre da enn å lage rullekake..til frokost? Selvfølgelig laget av 6 åringen selv, det gikk lekende lett - med mammas hjelpende hånd på lur.Oppskriften finner dere HER:)

Bestemors eplekake

Sesongen for de friske og syrlige norske eplene er i gang. Det er så mye godt man kan lage, og alltid er eplekake først i rekken - bestemors eplekake. Ingredienser: - 180 g smør (ekte smør er aller best å bruke) romtemperert - 180 g sukker, kan erstatte 50 g med brunt sukker - 3 egg, god størrelse (romtemperert) - 1 ts bakepulver - 1 ts vaniljesukker - 180 g hvetemel - 1/2 dl fløte/h - melk - 3 store norske epler, eller 5 små Fremgangsmåte: Rør smør og sukker hvitt, slik at det blir luftig. Rør inn eggene, ett av gangen. Sikt så inn det tørre, rør godt. Ha i melken, vend godt om og hell røren i en liten langpanne. Skjær eplene i båter, ta av skallet og trykk de lett ned i røra. Dryss over perlesukker og kanel. Stekes midt i ovenen på 180°C, ca 40 min. La kaka hvile i noen minutter i forma før du løfter den forsiktig ut, legg på rist og la avkjøles. Skjær deg et lunt kakestykke, og nyt til formiddagskaffen kanskje? Det gjorde jeg:) #eplekake #oppskrift #sesongmat #høs...

Sukkerbrød - Oppskrift

Jeg kan ikke ha slike kakeprosjekter.. Det første jeg tenker på når jeg slår opp øynene er; KAKE! Hvordan den skal se ut, fyll, og om de som spiser den lar smaksløkene fryde seg.. Mulig jeg er rar, men "sånn er jeg og sånn er det!" ;) Jeg vil dele min oppskrift på sukkerbrød - en skikkelig safer - ALLTID! Jeg skal lage kaken til 17.Mai, men velger å lage sukkerbrødet ferdig nå, hvorfor ikke når det holder seg så godt i fryseren? Og man slipper masse styr, sparer masse tid og kan fokusere på selve kaken i seg selv. Jeg har bakt i en 26 cm springform - OPPSKRIFT: *180g hvetemel *180 g sukker *1,5 ts bakepulver *6 (store) egg Pisk egg og sukker til eggedosis, jeg pisker i vel 10 minutter - da er den skikkelig luftig og fin. Sikt så inn hvetemel og bakepulver, vend forsiktig med store bevegelser for å bevare lufigheten i røren. Smør formen, kantene og bunnen - som er kledt med bakepapir. Strø litt mel i hele formen, bank ut overflødig mel. Ha i røren umiddelbart, hvis den står ...

Bringebær Curd - Raspberrycurd

Bursdagsforberedelser i hus, imorgen har vi en 6 åring å feire! :) I den anledning har jeg laget ferdig pavlova bunnen, snuppa er like stor fan av kaken som mammaen - heldigvis;) Etter pavlova bunnen, blir det jo som kjent igjen eggeplommer. Spørsmålet "hva gjør jeg med de?" kommer hver gang. Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve meg på curd, bringebær curd. Hvor godt høres ikke det ut? Den skal jeg ha på pavlovakaken, tenker det gir en god smak - og fin farge.. (som om ikke kaken er fin og fargerik nok med alle de friske bærene..) N A M! (Foto:JillP/Famwangaasegg) Oppskriften har jeg funnet hos flinke Idefull.no. Her finner du mange gode oppskrifter, og bildene.. wow! Anbefales på det sterkeste å besøke siden! Noen små justeringer ble det, i forhold til hva jeg hadde i hus, men grunnoppskriften ser slik ut: Bringebær Curd 1,5 dl bringebærsaft av 400 g frosne bringebær 150 g hvitt sukker 50 g brunt sukker 1 ts vaniljesukker 6 eggeplommer 40 g kaldt smør Litt rød f...

Bestemors marmorkake - oppskrift

Et av mine aller fineste barndomsminner, er tiden på bestemors kjøkkenbenk. De flotteste kakene, de herligste duftene.. Spesielt husker jeg marmorkaken. Den deilige lukten av nystekt marmorkake, også det synet.. Jeg var alltid så fascinert av det flotte mønsteret hun hadde klart og lage. Små barn, store gleder! Her om dagen bestemte jeg meg for å lage den, bestemors marmorkake. Jeg har aldri laget den før, så jeg var veldig spent. Spent på om jeg fikk til mønsteret - noe jeg gjorde. Jeg lar meg facsinere fremdeles, og deler oppskriften med dere... Du trenger: *2 1/2 dl sukker *3 egg *175 g romtemperert smør *4 dl hvetemel *1 1/2 ts bakepulver *1 1/2 dl fløte eller melk Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, et om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Ha så i det tørre, vekselsvis med fløte/melk - rør godt sammen. Nå tar du ca 1/3 av røren og har i en annen bolle, dette er den mørke røre, "kakaorøren". I den skal du ha: *Ca 2 ss kakako *2 ss melk/fløte *2 ss vaniljesukk...

Smuldrepai med pærer og bringebær

Når du har lyst på noegodtsom ikke tar alt for lang tid å lage..da ersmuldrepaitingen.Så enkelt å lage, og så utrolig godt å spise :) INGREDIENSER: 4 stk pærer 400g bringebær, jeg brukte frosne 100g sukker 50g brunsukker 1ts vaniljesukker 1ts malt kanel 150g smør, jeg brukte "Ekte Smør" fra Tine. FREMGANGSMÅTE: Skrell og skjær pærene i terninger, legg de i en smurt form. Ha bringebær over, og dryss over halvparten av det hvite sukkeret. Resten av sukkeret blander du sammen med det andre tørre. Når du skal smuldre deigen velger du selv om du vil bruke fingrene eller en food processor - jeg bruker fingrene! Når alt er godt blandet og du ser deigen er klar, fordel den over bringebærene. Paien skal stekes på 180 grader, på nederste rille - i ca 40/45 min. Paideigen skal være gyllenbrun. Ta paien ut og la den avkjøles litt før du nyter den, alene eller med gjester:) Idag nøt jeg den alene..hadde glemt at min bedre halvdel ikke er noe spesielt glad i bringebær, stakars...hihi:...

Verdens beste gulrotmuffins!!

Denne oppskriften må jeg bare dele med dere.. Til muffinsene halverte jeg denne oppskriften, og brukte 12 store former. Glasuren halverte jeg også, og det holdt godt til alle muffinsene! Ingredienser:6 dl sukker4,5 dl matolje6 egg7,5 dl hvetemel3 ts natron3 ts bakepulver3 ts kanel750 g skrelt gulrotGlasur: 250 g smør400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)500 g melis3 ts vaniljesukkerFremgangsmåteVisp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over k...

Kake til 17.Mai - Pavlova

Skal du bake til 17.Mai? Da kan jeg anbefale Pavlova. Den er veldig enkel å få til, nydelig på smak og virkelig et skue for øyet..da den er toppet med deilige bær og frukt. Pavlova *4 eggehviter *1/4 ts salt *250 g sukker *1ts hvitvinseddik *2 ts maizena(jeg brukte potetmel da jeg ikke hadde maizena i hus, og det gikk bare fint) Pisk eggehvitene og saltet stivt. Ha så i resten av ingrediensene.Røra skal være seig og stiv. Du vet den er klar når du kan snu bolla opp ned og røra sitter like godt. Fordel røra på et bakepapir som størrelsen på ei 26 cm form. (Jeg tegnet av str på forma og snudde bakepapiret, så hadde jeg en fin mal).Stekes midt i ovnen på 140 gr i 1,5 time. Slå deretter av ovnenog la steikovndøra stå litt åpen til bunnen er avkjølt. Noen lar den stå i ovnen til den skal serveses, men jeg tok den ut etter den var avkjølt, hadde på rist og satte den et tørt og svalt sted. Hadde et klede lett over, og lot stå til neste dag. Bunnen kan lages flere dager før serveri...
hits