Ribbefatet ble helt ribba..

// Dette innlegget er publisert tidligere  Idag ble ribba satt til pers, årets andre førjulsmiddag. Ja, vi har allerede hatt en pinnekjøttmiddag.. Gud hjelpes, at det skal være så godt? Snart venter vi årets slakt, sying av kjøttrulll og salting av ribbesider til pinnekjøtt.. Vel, det kommer mer om det senere.  Denne gangen prøvde jeg å langtidssteke ribba, sånn skikkelig. Jeg har stor tro på slow cooking, så jeg var ikke nervøs i det hele tatt for kjøttet eller svoren. Har inntrykk av at veldig mange er det, mitt råd.. stress ned, ikke styr for mye. Svoren er såre enkel å få til!  Vi bruker alltid familieribbe, det er mye mer kjøtt på den, rent kjøtt og lite fett.  Ribba gnies inn med salt og pepper, ikke vær sparsom.  Legg ribba med svoren ned i forma i kjøleskapet, (Den kan med fordel ligge et døgn eller to.) ta den ut en time før den skal i ovnen. Forvarm ovenen til 230 grader.  La svoren ligge ned, hell over ca 4-5 dl vann,&n...
hits