Et sunnere alternativ - Hjemmelaget marsipan

Julekaker, julegodt, julemat - alt dette som er så godt, og som selfølgelig hører julen til. Ja, og marsinpan da. Julemarsipan. Det meste av dette legger seg som kjent på sidebenene - men jeg siterer Wenche fra God Morgen Norge; "Det er ikke det mellom jul og nyttår som betyr noe hva du spiser, det er det mellom nyttår og jul".    Med andre ord, man bør ikke stresse over hva man putter i seg i julen, man bør ikke telle kalorier - heller nyte julens gode smaker og være takknemmelig. Men,  jeg skjønner jo de som likevel er litt mer forsiktig, og jeg liker å ha alternativet på kakebordet når vi har gjester. Det hadde vi idag, mannen hadde bursdagsfeiring.. og julekakene fikk ben å gå på. Marsipankulene også, de forsvant helt ;)  Derfor deler jeg denne oppskriften på hjemmelagd marsipan, en sunnere alternativ.  Hjemmelaget marsipan:  *2 eggehviter *ca 90 g mandelmel - Kan kjøpes på helsekost eller funksjonellmat.no *60 g su...

Oppskrift på hvite kakemenn

..den aller beste, ifølge min kjære! Vel, jeg lar meg smigre..og deler mer enn gjerne oppskriften med dere lesere;) Selv er jeg ikke en storspiser av hvite kakemenn, men en kake eller to må man smake på i løpet av adventen og julen. Tradisjon tro baker vi hvite kakemenn til 1.Søndag i advent, det er koselig å gjøre sammen med barna - og en skikkelig pangstart til adventshelgen.  Famwangaasegg´s hvite kakemenn: *100 g smør *3 dl sukker *2 dl melk *1 ts hornsalt *1 liter hvetemel    Rør sammen smeltet smør, sukker og melk. Bland hornsaltet med halvparten av melet og tilsett resten av melet under omrøring - til deigen har blitt passe tykk- Dekk deigen med plast, og la den stå kjølig natten over. Kjevle deigen til en leiv på ca 1/2 cm tykk (jeg tar litt og litt). Trykk ut figurer og stek dem midt i ovnen på 200 grader. Og husk, de skal være HVITE! ;) La kakene avkjøles og tørkes helt, før de legges i en tett kakeboks:)     Hva er en av dine ...

Julegodt - hjemmelagde fløtekarameller

Tradisjon tro - når det nærmer seg advent og jul, begynner de små forberedelsene, og lysten til å starte opp med julebaksten og julegodt blir ekstremt tilstedeværende. Idag er en dag som føles sånn ;"Det er godt med det som er gjort".. For det er jaggu ta meg noe arbeid man lager for seg selv med julestria, men så koselig og så stas..?! Karamellene har fått skryt fra alle munner som har smakt, og jeg må jo innrømme selv at de blir veldig, veldig gode! Ikke sunne, overhode - men så er det jo jul bare en gang i året? Og for å være helt ærlig, så har jeg prøvd meg på den sunne typen - ikke smakfullt, spør du meg. Oops, blir vel arrestert nå;)    Oppskriften på hjemmelaget karamell:  *2 dl fløte  *2 dl sukker  *2 dl lys sirup  *2 ss ekte smør  Bland sammen fløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Jeg bruker min le Creuset gryte, helt fantastisk å bruke! La blandingen koke opp, rør godt og pass på hele tiden. Skru platen ned, la ...

Hjemmelaget sunn marsipan

Tenk at det går an?? Lage sin egen marsipan, som er...SUNN? Gjett om Nidar kan se langt etter mine "gullpenger" denne julen, her skal marsipanen lages selv, og spises med god samvittighet! Dette var julegodt med stor J, så denne oppskriften må jeg dele med dere. Hjemmelaget marsipan:  *2 eggehviter *ca 90 g mandelmel *60 g sukrin melis *3-4 dråper mandelessens/romessens ******** Bland sammen mandelmel, eggehviter, sukrinmelis og mandelessens. Kna deigen sammen, smak gjerne til.Om du synes den er for lite søt har du i litt mer sukrinmelis, og mandelmel om den virker løs.  La deigen hvile i 15 min. Deles opp i ca 12 deler - trill til kuler og sett på fat. Dekorer gjerne med mørk sjokolade over, slik som jeg har gjort. De smaker faktisk, tro det eller ei, Anthon Berg marsipan. Mmm, såå godt til kaffen!  (En kule inneholder ca 30 kcal)  #julegodt #hjemmelaget #marsipan #mamma #oppskrift #mat #godtno #famwanagasegg       
hits