Krydderbrød

Hva er vel bedre enn å fylle huset med julens dufter..? Nellik, kardemomme, kanel.. Du kommer garantert ikke til å angre, og gjestene.. de kommer til å bli helt mo i knærne.  Krydderbrød *200g romtemperert smør *2 dl sukker *3 egg *4 dl hvetemel *1 ts bakepulver  *1 ts kardemomme *1 ts malt nellik *1 ts ingefær *1 ts kanel Ha smør og sukker i en bakebolle (eller kjøkkenmaskin). Rør smør og sukker hvitt. Ha i eggene, ett i gangen. Ha så i det tørre, og rør godt. Bland til du har fått en jevn masse. Smør en brødform, eller kle den med bakepapir. Ha i røra, og sett forma midt i ovnen på 180 grader (ikke varmluft). Stekes i ca 1 time, avhengig av  ovn. Avkjøl og nyt.. gjerne med et iskaldt glass melk ♥ Dette er duften av jul, dette er smaken av jul ♥   ***   #oppskrift #kake #krydderkake #mammablogg #søtsaker 

Serinakaker - Oppskrift

Julebaksten er igang her i huset, og allerede har flere slag funnet veien til kakeboksen. Igår bakte jeg en av mine favoritter innen julekaker, serinakaker.  Jeg blir tatt rett tilbake til barndommen når denne sorten bakes. Den himmelske duften av baksten i ovnen slår mot meg - den bringer frem minner, minner som da jeg var på juleferie hos pappa og på besøk hos bestforeldrene mine i Bø  Duften av jul, duften av akkurat deres julehjem. Jeg savner det, og skulle ønske jeg kunne skru tilbake tiden.  Når jeg ble eldre og flyttet for meg selv.. Sørget bestemor for å fylle kakeboksene med de beste kaker, såpass måtte det være mente hun. Det var ikke den store bakeperioden i livet mitt akkurat, lissom.. Aka #yolo Men denne julen baker hun ikke selv, bestemor. Derfor tenkte jeg at nå er det min tur , min tur til å fylle opp kakeboksene hennes ♥ Jeg har alltid sørget for å få oppskrifter på det jeg synes smaker aller best...

Vaniljesnitter

Julebaksten er i full sving hos noen, ferdig og i boks hos noen og kanskje ikke påbegynt hos noen. Jeg er midt i mellom. Smultringer og mørlefser er i boks. I år har jeg prøvd å bake noe nytt, noe som smakte såå godt at oppskriften må deles - dette kommer til å bli et av 7 slag i våre kakebokser; Vaniljesnitter.  Kjapt. Enkelt. Få ingredienser. Smakfullt.    Ingredienser:  2 ss vaniljesukker  250 g smør 1 stort egg 180 g sukker 350 g hvetemel   Pynt: Eggehvite til pensling Hakkede mandler evnt andre nøtter Perlesukker Slik gjør du:  Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Bland deretter i vaniljesukker og hvetemel. Kna deigen jevn. Del deigen opp i 7 deler. Trill hver del til stenger på lengde med stekeplaten. Legg lengdene på to bakepapirdekkede stekeplater (4 lengder på den ene og 3 lengder på den andre) og trykk dem litt ned med fingrene. Pensle over med eggehvite og dryss med fint hakkede mandler og perl...

Vaniljesnitter

Julebaksten er i full sving hos noen, ferdig og i boks hos noen og kanskje ikke påbegynt hos noen. I år har jeg prøvd å bake noe nytt, noe som smakte såå godt at oppskriften mål deles - dette kommer til å bli et av 7 slag i våre kakebokser; Vaniljesnitter. Kjapt. Enkelt. Få ingredienser. Smakfullt. Ingredienser: 2 ss vaniljesukker 250 g smør 1 stort egg 180 g sukker350 g hvetemel Pynt:Eggehvite til penslingHakkede mandler evnt andre nøtterPerlesukker Slik gjør du: Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Bland deretter i vaniljesukker og hvetemel. Kna deigen jevn. Del deigen opp i 7 deler. Trill hver del til stenger på lengde med stekeplaten. Legg lengdene på to bakepapirdekkede stekeplater (4 lengder på den ene og 3 lengder på den andre) og trykk dem litt ned med fingrene. Pensle over med eggehvite og dryss med fint hakkede mandler og perlesukker. Stek lengdene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Del lengdene opp på skrå i stenger mens...

Julegodt - Hjemelagde karameller

Tradisjon tro - når det nærmer seg advent og jul, begynner de små forberedelsene, og lysten til å starte opp med julebaksten og julegodt blir ekstremt tilstedeværende. Idag er en dag som føles sånn ;"Det er godt med det som er gjort".. For det er jaggu ta meg noe arbeid man lager for seg selv med julestria, men så koselig og så stas..?! Karamellene har fått skryt fra alle munner som har smakt, og jeg må jo innrømme selv at de blir veldig, veldig gode! Ikke sunne, overhode - men så er det jo jul bare en gang i året? Og for å være helt ærlig, så har jeg prøvd meg på den sunne typen - ikke smakfullt, spør du meg. Oops, blir vel arrestert nå;)    Oppskriften på hjemmelaget karamell:  *2 dl fløte  *2 dl sukker  *2 dl lys sirup  *2 ss ekte smør  Bland sammen fløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Jeg bruker min le Creuset gryte, helt fantastisk å bruke! La blandingen koke opp, rør godt og pass på hele tiden. Skru platen ned, la ...

Oppskrift - Havfreflarn..

Havreflarn er et must i min kakeboks i adventstiden og til jul. De smaker helt fantastisk, og er sprø og god. Og kanskje det aller beste med denne oppskriten er hvor enkel den er..bortsett fra den herlige duften som fyller huset♥ Jill´s havreflarn: *3 dl havregryn (lettkokte) *1dl hvetemel *1 ts kanel *1 ts bakepulver *1,5 dl sukker *150 g smør *1 egg Bland sammen det tørre i en bolle. Hell over smeltet smør og sammenpisket egg. Rør godt sammen. Sett deigen i topper med to teskjeer på et stekebrett. Beregn litt avstand da de flyter utover. Stekes på midterste rille ved 175 grader, i ca 10-15 min. Avkjøl - og ha i kakeboks♥ Q:Hva er en av dine favoritter innen julebakst? #oppskrift #mammablogg #matprat #advent #førjulstid #familie

Oppskrift på hvite kakemenn

..den aller beste, ifølge min kjære! Vel, jeg lar meg smigre..og deler mer enn gjerne oppskriften med dere lesere;) Selv er jeg ikke en storspiser av hvite kakemenn, men en kake eller to må man smake på i løpet av adventen og julen. Tradisjon tro baker vi hvite kakemenn til 1.Søndag i advent, det er koselig å gjøre sammen med barna - og en skikkelig pangstart til adventshelgen.  Famwangaasegg´s hvite kakemenn: *100 g smør *3 dl sukker *2 dl melk *1 ts hornsalt *1 liter hvetemel    Rør sammen smeltet smør, sukker og melk. Bland hornsaltet med halvparten av melet og tilsett resten av melet under omrøring - til deigen har blitt passe tykk- Dekk deigen med plast, og la den stå kjølig natten over. Kjevle deigen til en leiv på ca 1/2 cm tykk (jeg tar litt og litt). Trykk ut figurer og stek dem midt i ovnen på 200 grader. Og husk, de skal være HVITE! ;) La kakene avkjøles og tørkes helt, før de legges i en tett kakeboks:)     Hva er en av dine...

Krydderbrød - en smak av jul..

Idag tidlig lagde jeg og Thea krydderbrød..verdens beste krydderbrød! Det ble så godt, at denne oppskriften måtte jeg bare dele med dere. Den er superenkel å lage, og ventetiden til den er ferdig er...nesten uutholdelig.. *** Her er oppskriften (selv om du kanskje ser den i bakgrunnen..) : *200g romtemperert smør *2 dl sukker *3 egg *4 dl hvetemel *1 ts bakepulver *1 ts kardemomme *1 ts malt nellik *1 ts ingefær *1 ts kanel Ha smør og sukker i en bakebolle (eller kjøkkenmaskin). Rør smør og sukker hvitt. Ha i eggene, ett i gangen. Ha så i det tørre, og rør godt. Bland til du har fått en jevn masse. Smør en brødform, eller kle den med bakepapir. Ha i røra, og sett forma midt i ovnen på 180 grader (ikke varmluft). Stekes i ca 1 time, avhengig av ovn. Avkjøl (om du klarer å vente..), og nyt..gjerne med et iskaldt glass melk♥ Dette er duften av jul, dette er smaken av jul♥ *** *** Q:Har du en god oppskrift å dele? #oppskrift #kake #krydderkake #mammablo...

Pepperkakedeig

Her kommer oppskriften på pepperkakedeigen vi bruker, som er veldig god - og jeg garanterer julestemning både når du lager deigen og stikker ut de nydelige pepperkakene. :) Pepperkaker *2 egg *10 dl hvetemel *2 1/2 dl sukker *2 dl sirup (her har jeg brukt mørk) *125 g margarin *1 ts malt kanel *1/2 ts malt kardemomme *1 ts malt pepper *1/2 ts ingefær *1/2 ts nellik *2 ts bakepulver Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl blandingen og rør inn et egg om gangen. Tlsett krydder og bakepulver i 2/3 av melet, og ha i blandingen av smør, sirup, sukker og egg. Røres godt sammen. Deigen kan virke litt løs, men husk at den skal ligge kjølig et døgn før vi baker den ut. Pakk deigen inn i plast, og sett kjølig over natta. Nå er det bare å sette på den fineste julemusikken, og begynne å kjevle ut pepperkakedeigen. Du har sikkert mange fine kakeformer til å stikke ut pepperkaker med:) Nyt bakingen, og ikke minst den herlige duften det blir når pepperkakene stekes. (175 grader i 7-10...

Hvite kakemenn - Oppskrift

Desember måned ringes inn med litt julebakst, og hos oss er det hvite kakemenn som bakes først. Grunnen er enkel, de er så gode at det må bakes en runde til. Det er bare for å få litt fart i julestemninga, og det hjalp både for liten og stor. Fikk et spørsmål fra en leser her tidligere om oppskrift på kakemennene, det var koselig. Så da tenkte jeg å dele den her på bloggen. Sikkert fler som har glede av den, kan jeg tenke meg!? Vel, dette er en oppskrift med garantert bra resultat! :) Hvite kakemenn *100 g smeltet margarin *3 dl sukker *2 dl melk *1 ts hornsalt *1 l hvetemel ..så gode at man ikke kan la vær å tjyvsmake..Thea forsvant med et lite smatt...;) Rør sammen smeltet smør, sukker og melk. Bland hornsaltet med halvparten av melet og tilsett resten av melet under omrøring - til deigen har blitt passe tykk- Dekk deigen med plast, og la den stå kjølig natten over. Kjevle deigen til en leiv på ca 1/2 cm tykk (jeg tar litt og litt). Trykk ut figurer og stek dem midt i o...
hits