Gratulerer med dagen

Så var årets 17.Mai feiring vel overstått. Det har vært en kjempefin dag med alt som hører med en 17.Mai feiring.     2017♥ 2016 ♥ Vi har gått i tog, med klaprende tenner og heimstrikka votter..mens regnet høljet ned i med og motvind, . Men vi i nord, vi står han av..  Vi har sunget for full hals, "Ja vi elsker". Tilogmed lillebror heiv seg med og sang med på tre vers, for en kar. Som en annen liten mann sto han, med hendene knytt frempå magen.  Barna har spist iskrem til den store gullmedalje, slik som seg hør og bør på en 17.mai. Det har vært leker for store og små, alt for mange gode kaker, pølser brus og kaffe. Velfylte i magene og rikere på fine minner, tuslet vi oss hjemover. Dødssliten. Alle som én. Fnis.  Og en siste ting, er vi utrolig dårlig på å forberede oss (jeg tror da ikke det, alt ligger klart lissom..) eller, hva er det? For, på morningen her på 17.Mai er det rett og slett til tider kaoti...

rabarbrasyltetøy - oppskrift

Det er noe med det å bruke sesongens råvarer, og vi er så heldig å ha passelig med rabarbra i hagen. Jeg har tatt av den allerede nå, så så det ser ut til at rabarbraplanten kommer til å bære frem mye denne sommeren. Denne oppskriften på rabarbrasyltetøy er "bankers", det er vanskelig å feile.. Du trenger:  *1 kg rabarbra  *600 g sukker *Saften av 1 sitron *1 vaniljestang  *1 kanelstang Fremgangsmåte:  Skyll rabarbraen, skjær av stilkene. Skjær i biter og legg i en bolle. Ha sukkeret over, rør godt. Nå skal dette stå å godgjøre seg over natten på kjøkkenbenken. Nå har sukkeret smeltet og rabarbraen saftet seg. Ha rabarbrablandingen sammen med saften av sitronen i en gryte. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt i gryta. Kanlestang legges også i.  Varmes sakte opp, rør godt underveis. Når blandingen har fått en mørkere farge, er det like før det er ferdig. Gi den et lite oppkok mens du rører godt, avkjøl noe.  Se på fargen...

Gratulerer med dagen

Så var årets 17.Mai feiring vel overstått. Det har vært en kjempefin dag med alt som hører med en 17.Mai feiring.  Vi har gått i tog, med klaprende tenner og heimstrikka votter.. Mens haglet pisket lett på kinnene våre. Men vi i nord, vi står han av..  Vi har sunget for full hals, "Ja vi elsker". Tilogmed lillebror heiv seg med og sang med på tre vers, for en kar. Barna har spist iskrem til den store gullmedalje, slik som seg hør og bør på en 17.mai. Det har vært sekkeløp, potetløp, snekring og andre leker og konkurranser. Alt for mange gode kaker, pølser brus og kaffe. Velfylte i magene og rikere på fine minner, tuslet vi oss hjemover. Dødssliten. Alle som én. Fnis.  Håper dere har hatt en kjempefin dag. ♥  #17mai #nasjonaldagen #familie #folkefest #hipphurra #mamma #famwangaasegg #mammablogg  

Klippfiskboller

Klippfiskboller, eller Bolinhos som det heter på Portugisisk - er en perfekt tapasrett, eller enkel kveldssnacks?  Jeg har lenge hørt snakk om disse gode bollene, friterte og sprø..med den deilige smaken av klippfisk, smaken av Lofoten vil jeg tørre påstå å si..?   Klippfiskboller *200 g ferdig utvannet klippfisk *130 g skrelte poteter, mandel *1 ss hakket persille  *2 hvitløksfedd  *salt, pepper, chilipulver *melk (til koking) Panering *mel  *griljermel *egg *rapsolje, til fritering Klippfisken legges i en kasserolle, ha i melk - like over fisken. Gi fisken et oppkok, og la den trekke i ca 10 min i melken. Ha fisken på et fat, og "smuldre" den opp.  Kok (skrelte) poteter og hvitløk til de er møre, helle av vannet og la det dampe en stund. (ikke på platen)  Mos poteten og hvitløken med en gaffel, ha blandingen sammen med fisken og krydderet+persille, bland godt. Når massen er fast, lager du boller, ca 1/2 ts røre pr bolle. &nbs...

Det er på stell, likevel

Dagen før den store nasjonaldagen. Eller,  barnas dag.  Den inneholder omtrent like mye spenning som lillejulaften, dagen før noen i familien sin bursdag, eller dagen før nyttårsaften. Iallefall for en "festglad" frøken, som elsker liv og røre.. 7 åringen vår. Hun har gledet seg, sunget sanger, og øvd seg på å vaie med flagget.. Ørene våre har blitt delvis såre, men såklart skal fløyta få pipe og "Kom Mai du skjønne milde" fylle stua vår med stemning. Tilogmed lillebror masjerer rundt og synger for full hals... Jeg har ikke bakt kake. Jeg har heller ikke vasket hus. Jeg har ikke planlagt noen større middag. Jeg har ikke pusset pensko, og jeg har heller ikke strøket penskjorter. De var nemlig ferdig strøket.  Derimot har jeg brukt tiden sammen med barna, lekt gjømsel og puslet puslespill. Jeg har lagt frem finstasen vår, og fløyter og flagg. Ja, også varme gode strikkevotter, og boblejakke. Vi vet hvor vi bor;)  Det blir ikke sjampisfrokost på ...
hits