Det er greit å ha hjemmeferie

Må man reise bort, langt bort for å få feriefølelsen?

Som til Spania, Frankrike, Tyrkia eller Hellas? Det er flott der, det er ikke det. Hvite strender og klarblått hav. Men vet dere, det har vi her også - i Norge - og her i Nord.  Så for vår del, er #hjemmeferie helt toppers! Dog, litt mangel på sol og varme..men været har man ingen garanti for, hverken her eller der.

Fint er det likevel, lyst hele natten og midnattssol.. #lykkenilivetDet handler ikke om å være "gnien" med lommeboka. 

Det handler om å være fornuftig. Som forelder, legger man mye opp til hva barnas forventninger er og blir. Man trenger ikke lære barna til at ferie nødvendigvis betyr at man skal reise bort. Man kan markere sommerferien på så mange andre måter?

Ingen kofferter som må vaskes, luftes, pakkes. Vi kan ta det som det kommer, når vi er hjemme. Plutselig finner vi ut at vi skal overnatte i ei rorbue her i Lofoten, ta teltet med oss og finne et fint sted å campe eller kjøre en lengere tur i nærområdet? Da har vi en bag for hånden da, og fiskestang, hov og strandleker.

Det er minst like spennende. Og veldig avslappende.. 

Men jeg sier ikke at..

Dere som mer enn gjerne har tid, råd og lyst til å reise til utlandet på ferie - må for all del gjøre det. Det er dere vel undt, er det ikke det?

Men det jeg mener, er at fokuset, og reisepresset må rettes bort fra barnehager og skoler.

Det skal være greit å komme på første skoledag og fortelle at man ikke har reist noen steder i sommer. Det skal være greit å fortelle om fisketurer i elva, bålkos og turer i skog og mark. Strandliv, med friskt hav og krabbejakt.

Bilturer, båtturer, turer til fots.. Hagefest med hjemmelaget is og grillmat, badelek og moro med plaskebasseng i hagen - med noen fluer som har funnet veien dit i varmen, og et par gresstrå.. eller ti. Det er helt greit. 

Jeg minnes selv når jeg gikk på skolen, og første skoledag etter ferien kom. Læreren ville vite hvor vi hadde vært i sommerferien? Hvor har dere reist, da?

Minnene fra den gang er kanskje ikke så skarpe som jeg skulle ønske, men jeg husker at jeg stolt og glad fortalte alt jeg hadde gjort den sommeren..

Jeg fikk to ferier, en hjemme med mamma og stefaren min m/familie, og en med min pappa m/familie. Det var ofte bilferie ned til Østlandet, og tilbake. Fantastiske minner, fra campingplasser, badestrender, fornøyelsesparker og mye mer.

Men husk, det trenger ikke være bilferie eller fornøyelsesparker - det er ikke alle som har den muligheten, det er ikke alle som har råd..

Gjør det beste av ferien, jeg vet du får det til - og jeg vet at barna dine kommer til å elske det uansett. Ferie er hva du gjør den til, hvilken vei velger du? 

Heia Norge, på kryss, tvers og langs! Og dere, bruk #hjemmeferie på  Instagram - så får vi et fantastisk flott sommeralbum sammen :-) 

Følg oss på Facebook, om du vil! Lik og del:)

#hjemmeferie #familie #vg #mamma #ferie #sommer #imedia #media #famwangaasegg

 

6 kommentarer Skjul

Victoria

03.07.2017 kl.02:07

Flott innlegg!
Famwangaasegg

03.07.2017 kl.23:40

Victoria: Takk for hyggelig kommentar:)
due

03.07.2017 kl.05:40

Både barna, samboer og jeg trenger å reise når det er sommerferie. Da får vi oppleve noe annet. Dette unner vi oss i alle fall den ene gangen i året, sommerferien. Barn har godt av nytt miljø og kanskje andre land. De har heller ikke vondt av å ha ferie hjemme, om de har foreldre som er flink med å aktivisere dem. Vi reiser ikke så mye ellers i året, bare 1 eller 2 turer til Trøndelag, der moren min mor. Alltid hver påske og av og til høstferier. Vi har råd til å unne oss dette da vi har feriepenger og ellers god økonomi. Det blir 3 uker Danmark på oss i år+ en svipptur over til Tyskland. Barna gleder seg masse til alt de får oppleve der. De har i forkant hatt 3 uker hjemme ferie sammen med meg. Vi har opplevd masse gøy, men de begynner å kjede seg nå. Så nå er det snart på tide at vi reiser, så barna og vi får oppleve noe annet. Her blir det lite aktuelt med hjemme ferier, da barn har lett for å kjede seg. Vanskelig å finne på noe hele tiden........De har trost alt 2 måneder ferie fra skolen.
Famwangaasegg

03.07.2017 kl.23:42

due: Hei "due". Så kjekt med tur til Danmark. Kos dere på ferietur, ønsker dere en flott sommer videre.
Anne-Helene

03.07.2017 kl.15:05

Er hjemmeferie ferie i Norge, altså? Jeg trodde hjemmeferie var ferie der alle overnattingsdøgnene var i egen bolig. Det er klart at det blir merkelige diskusjoner dersom man legger helt ulike ting i "hjemmeferie".

Det er absolutt noe å tenke på når en får barn; hvor en legger lista. Jeg klarer ikke spore opp så mye medlidenhet med treåringer som ikke får utenlandsferie, for å si det sånn. Det er noe helt annet når barnet er blitt femten og fortsatt ikke har vært utenlands. I de tidligste årene er det foreldrene som legger forventningene, mens det senere betyr mye hva venner velger.

Nettopp derfor er det lurt å tenke gjennom hva en vil "ferie" skal assosieres med og så jobbe for å bli bevisst holdningene en har. For dersom "ferie" betyr å gjøre lite og ikke reise hit og dit, ja det er da en får en avslappet ferie, og er ikke det litt av meningen med ferie? Jeg skulle ønske det!

Enig med deg: Ferie er hva man gjør det til!

God sommer til deg!
Famwangaasegg

03.07.2017 kl.23:52

Anne: Hei Anne-Helene. Litt usikker på hva du mener i første avsnitt, men jeg tolker det i retning ironisk?

Hjemmeferie kan vel defineres som mangt, men jeg håper jeg fikk det klart fram i innlegget hva jeg og min familie legger i begrepet.

Vi reiser kortere turer i nærområdet ++(Nordland er stort), og besøker gjerne familie fjernt og nært.

Mitt budskap er ; En ferie behøver ikke koste skjorta for en familie. En sydentur på flere titalls tusen, eller en tur til nabolandet kan fort være dyrt nok. Det er masse man kan oppleve og oppsøke der man bor - og tilbringe tiden godt sammen med familien.

Ønsker deg en god sommer!

Skriv en ny kommentar

hits