Hjemmeferie 10 TING Å GJØRE I SOMMERFERIEN MED BARNA

Jeg merker det mer og mer, at det å velge å ha en hjemmeferie - eller å ta store deler av ferien hjemme er blitt mer og mer vanlig. Jeg er så utrolig glad for det, og stolt ikke minst - over å kunne heve øyebrynene til halvkvasse kommentarer om at "Hjemmeferie er da ikke ferie..?".

Jeg har selv frontet begrepet hjemmeferie, og var i 2015 i VG angående dette temaet sammen med to medbloggere; CasaKaos og FruJacobse. Vi har siden størstejenta kom til kun feriert hjemme. Så, begynner å få noen års erfaring på baken.. 

Nina, damen bak Småbarnsforeldre skrev nylig dette innlegget. De skal feriere hjemme, i hagen, i nærmiljøet. Som oss. De skal plukke blomster å studere dem, spise is og kose seg i bassenget. Jeg støtter deres valg 110% - fordi, skal man reise på ferie uten evner til å forsvare den økonomisk, og er det da verdt det? Mange familier er veldig flinke, de sparer sammen med barne, lenge. De er reiselystne, de har et mål - kanskje en drøm.

Men, man MÅ ikke. Og du skal ikke ha dårlig samvittighet for valget om å feriere hjemme heller, for barna kommer til å elske det. 

Sommeren i Norge er ubeskrivelig. Har du aldri opplevd midnattssola, så anbefaler jeg en tur nordover for å beskue den. Har du aldri ligget i telt er det med den største anbefaling, det er så befriende og så utrolig koselig. Barna våre elsker det, og minstemann sier han elsker å sovne til lyden av havet og fuglene ♥

Så derfor tenkte jeg å dele 10 (av sikkert 100) ting du kan gjøre sammen med barna i sommer; 

Perleskål - Det kan fort bli en gråværsdag eller to iløpet av sommeren. La barna designe sin egen perleskål. I en ren farge, eller multifarger som vi har gjort.. Mest fordi vi ikke orket sortere så mye! 

Fargejakt i naturen - Du trenger en tom eggekartong, som barna på forhånd har malet. En farge for hvert rom - så begynner jakten. Klarer dere finne alle fargene? 

Lage deres eget smør - Barn er nysgjerrig og undrende. Jeg kan garantere #foreldrepoeng i huses hjerte, kjøkkenet - etter dette. 

Lage sommerlys - Gå en tur i fjæra, la barna lete etter skjell, gjerne noen med litt størrelse på. Så er det bare å lage i vei. Flotte gaver er det også. 

Kandisere blomster - Lær barna om hvilke blomster som er giftige og spiselige. Stemorsblomster kan brukes som kakepynt eller i salater, men du kan også gjørede ekstra fine ved å kandisere de! #kjøkkenkos

Banan is - Brune bananer går alt for ofte i søpla, hva med å lage deilig iskrem av den? La barnet selv skjære bananene i biter, legg i poser og frys til neste dag. Her kan du og barnet være super kreative sammen. Tilsett kakaopulver, oboy, kakestrøssel, kokos, hakket sjokolade.. Det finnes ingen grenser, kjør på med det dere liker! :) 

Sandmuffins - La barna "lage mat" ute. Fyll muffinsformer med sand, pynt med blomster og bær - det er så gøy, og jeg mimrer tilbake til min egen barndom. 

Plukke blomster - Tenk så deilig, å gå i sin egen lille verden.. med et hav av blomster rundt seg? Gule, rosa, hvite, blå.. La barna plukke fine buketter, sett i vaser både inne og ute. 

♥♥Male med blomster - Barna elsker det! Ta med ark, vannfarger og vann ut.. "penslene" finner dere overlalt rundt dere. Biltur uten mål - ..men med mening. Pakk kjølebagen eller veska med niste, frukt, godt med drikke og litt snacks.

Pakk gjerne et par håndduker med, og kanskje et ekstar skifte til barna. Man vet aldri, er været deilig og man kommer over en strand.. da er det gjort. 1-2-3 og plask! Husk fotoapparat, kanskje barna har egne?   Også til sist, godt humør og gode sko. :) 

Tjolahopp - vi er klar for #hjemmeferie, sol og sommer! 

Håper sommeren blir super... Hvilke planer har du i sommer? 
 

#hjemmeferie #painbutgain #ferie #sommer #sommerferie #natur #lofoten #ferie 

 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits