Rabarbrasyltetøy - oppskrift

Det er noe med det å bruke sesongens råvarer, og vi er så heldig å ha passelig med rabarbra i hagen. Jeg har tatt av den allerede nå, så så det ser ut til at rabarbraplanten kommer til å bære frem mye denne sommeren.

Denne oppskriften på rabarbrasyltetøy er "bankers", det er vanskelig å feile..Du trenger: 

 

*1 kg rabarbra 

*600 g sukker

*Saften av 1 sitron

*1 vaniljestang 

*1 kanelstang

Fremgangsmåte: 

Skyll rabarbraen, skjær av stilkene. Skjær i biter og legg i en bolle. Ha sukkeret over, rør godt. Nå skal dette stå å godgjøre seg over natten på kjøkkenbenken. Nå har sukkeret smeltet og rabarbraen saftet seg. Ha rabarbrablandingen sammen med saften av sitronen i en gryte. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt i gryta. Kanlestang legges også i. 

Varmes sakte opp, rør godt underveis. Når blandingen har fått en mørkere farge, er det like før det er ferdig. Gi den et lite oppkok mens du rører godt, avkjøl noe. 

Se på fargen da.. Himmel og hav, det smakte fortreffelig. 


Jeg hadde syltetøyet over på rene, steriliserte glass (fra barnemat/gamle syltetøyglass/norgesglass). Skyll glassene godt i varmt vann, settes i ovnen ved 100 C° i ca 15 min. Vær sikker på at glassene er helt tørr, hemmeligheten for at syltetøyet holder seg lengst mulig er å sørge for at det ikke får selskap av vann i glasset. Ha syltetøyet på glassene mens de er varme og skru på lokket med én gang,  da vil glassene vakuumere seg når de avkjøles, og du får økt holdbarhet på syltetøyet. 

Det holder vel en liiiten stund.. ? Noe av det skal bli til kakefyll også, nam nam. Det er bare å følge med.


 

Har du laget syltetøy av sesongens friske bær, rabarbra eller annet? 

#syltetøy #mat #godsmak #matpåbordet #matiglass #matblogg #matbloggsentralen #matprat#godtno #rabarbra #rabarbrasyltetøy

Én kommentar Skjul

elisebr

19.06.2017 kl.13:53

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

hits