Vi skaper minner

Sommeren har så vidt begynt, og vi har allerede vært på vår andre telttur. #viskaperminner

High five i skyggen av midnattsola med 8 åringenr♥

Den første turen var mer som en test, hvordan fungerte teltet for oss? Sto soveposene til forventningene og kravene ikke minst? Var liggeunderlagene grei å ligge på? 

Vi hadde mange spørsmål, og var mer enn klar til å sette drømmen til livs - og med vårt aller første telt med tilbehør er vi nå klare for sommeren og høsten.

Teltet vi har kjøpt er en liten Lavvo fra Robens, kjøpt på Fjellsport.no Vi valgte å gå for denne da vi ønsket at teltet skulle tåle mye vind og ha en relativt høy vannsøyle. Inngangspartiet er også romslig med god plass til baggasje, og teltet har god ståhøyde. Vi er veldig fornøyd med teltet så langt.. og barna boltrer seg.. :) Lørdagssnopet får værra med på tur;)

Jeg tenker at dette med å telte, å skape slike minner sammen med barna er gull verdt. Jeg har selv mange flotte minner fra teltturer fra da jeg var liten, og det å bringe dette videre er bare helt fantastisk. Hvorfor sitte inne, når alt håpe er ute? #liveterbestute 

Barna elsker å oppleve nye steder, utforske området man skal telte på å bare ha all verdens med tid. For er man på tur, da eksisterer ikke tiden etter klokken - bare øyeblikket. 

Mat må man ha på tur, og her det det bare å være kreativ - noe av det morsomste som finnes er å lage mat ute i det fri, og jeg kjenner jeg bli litt i "Gutta på tur" modus, det er så GØY! Også hersker det ingen tvil om at maten smaker best ute! 

Under ser dere spiralpølse, eller var det slangepølse?

Vi lagde dem ved å stikke et grillspyd gjennom og skjærte rundt. Stek dem i godt smør og vips, ferdig på 1-2-3.

På vår første telttur hadde jeg kokt pasta på forhånd som vi hadde med, også kokte vi tomatsuppe. Det var en soleklar vinner og et riktig godt herremåltid for minstemann.

Hva er ditt aller beste ute-måltid? Fortell gjerne, kanskje jeg lager nettopp din rett neste gang. Frokost, lunsj, middag eller dessert. Mums..

Vi har valgt å ikke kjøpe primus, da vi kom over en brenner som heter Bio Lite. Den kjøpte vi på xxl.no - og den har en god del tilbehør man kan få kjøpt i tillegg. Den er rett og slett genial. Man trenger kun tørre kvister, kongler, blader, never og ei fyrstikk for å fyre opp - så er det bare å etterfylle med brensel ettersom hvor mye du skal steke eller koke. 


Jeg skal dele av mine og våre erfaringer her så godt det lar seg gjøre, og om du er usikker men har fryktelig lyst å investere i telt med tilbehør..har jeg bare et lite stalltips; Kjør på. Du og familien kommer til å elske det. Skap minner. 

#telt #liveterbestute #telting #friluft #mittnorge #friluftsliv #camping #utendørslykke #mamma #familie #tur #turmat #natur

 

 

2 kommentarer Skjul

06.06.2017 kl.11:01

Viktig å skape gode minner.Ser ut som alle har det kjempekos:-)
Åse Marie

08.06.2017 kl.14:02

Ser kjempeherlig ut! :) Dette er noe vi vil gjøre med barna når minstemann blir litt større, han er bare 2 1/2 uke gammel. Elstemann er jo like gammel som din gutt :)

Skriv en ny kommentar

hits