Energibarer - oppskrift

Kokebøker altså. Det er noe med de. 

Sidene får lov til å bli grisete av kakerøre som spruter idet man pisker. Det må gjerne bli en fettflekk etter smør fra fingrene, eller et eseløre på en oppskrift man snart ønsker å finne igjen. Slik er iallefall min kokebok, eller oppskriftsbok om du vil. Full av sjarm, det er noe mine barn skal arve etterhvert - så kan de se og føle minnene, som de har vært med på å skape. 

Innimellom sidene, ligger løse ark. Ark med tips, oppskrifter, utklipp. Her om dagen ramlet det ut et ark, rett og slett som bestilt. Jeg satt og lurte på hvordan man lagde muslibarer selv, eller energibarer som jeg liker å kalle dem. Jeg var ikke langt unna tastaturet og Google, før denne oppskriften, som jeg fikk av en venninne en gang - viste seg sånn helt plutselig. 


 

Det skulle vise seg å være en enkel oppskrift, med få ingredienser - og med ingredienser de aller fleste har i kjøkkenskapet sitt. Jeg måtte prøve, og fant fort ut at jeg ville dele oppskriften med dere. Så her kommer den, jeg kaller den for Famwangaasegg´s energibarer - da jeg gjorde en liten twist eller to. 

Famwangaasegg´s energibarer

(ca 25 stk, alt etter hvordan du skjærer de)

2 1/2 dl honning

1/2 dl eplejuice - lager du selv blir smaken friskere

En liten klype salt 

1 ts kanel

200 g lettkokt havregryn

200 g tørket frukt, her har jeg brukt en blanding av aprikos, fiken og tranebær. Du kan selvfølgelig variere og tilpasse som du selv liker. 

100 g grovt hakkede mandler, også her kan du ha i det du liker. 

Slik gjør du: 

Kok opp eplejuice, kanel og honning. La det stå i ca 10 min. Ha så i den tørkede frukten, som er grovt hakket - og la det blandes sammen i ca 5 min. Ha i resten av ingrediensene og la alt stå å trekke i ca 10 min, nå skal massen være seig, og alt dekket av honningmiksen. 

Finn frem en brødform, eller annen form. Kle med bakepapir. Trykk massen godt ned i formen, dette er viktig slik at når den stivner blir den fast og fin. La formen stå på kjøkkenbenken en liten stund, før den settes i kjøleskap i noen timer, eller natten over. Skjær så i ønsket størrelse, og pakk inn i plastfolie.

 

Jeg har dem oppbevart i en boks i kjøleskapet, men en fugl hvisket meg i øret at de fint kan fryses også. 


 

Håper de faller i smak, det gjorde de iallefall her i huset:) 

Følg gjerne Famwangaasegg på Facebook.  

Jeg blir smilende glad hvis du vil dele innlegget, kanskje det blir veldig mange energibarer å se bilde av i nærmeste fremtid? 

#famwangaasegg #oppskrift #hjemmelaget #musli #muslibar #energibarer #energi #matifarten #nam #påkjøkkenet

Én kommentar Skjul

elisebr

25.05.2017 kl.17:42

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

hits