Saftig bananbrød - perfekt turmat.

Rekk opp hånden, du som har et par overmodne bananer på kjøkkenbenken.. Jeg har det alltid. Nesten. 

Det er mye man kan bruke disse overmodne, mørkebrune, alt for sterkt-duftende bananene til..og  bananbrød er én av de. Jeg har aldri vært veldig glad i bananbrød, men etter denne oppskriften er jeg frelst. Også med kesam i, det gjør brødet så sssssaftig.. Også holder det seg godt i noen dager, for dette brødet har jeg nemlig store planer om å lage å ta med på neste telttur. Barna elsker det. 


 

Du trenger:

2 bananer

1 ts natron

50 g sukker

1/2 ts kanel

1/2 boks mager vaniljekesam

2 egg

300 g siktet hvetemel

Fremgangsmåte:

Mos bananene med stavmikser, eller en Hack It, rør inn natron. Ha i eggene, et og et. Visp godt. Sikt inn hvetemelet. La røren svelle litt på benken, før du heller den i en brødform med bakepapir i.

Topp gjerne brødet med valnøtter, hasselnøtter eller skivede mandler. 

Stekes ved 160 C° midt i ovnen, i ca 1 time. 


 

Tips: Ha i røren hakkede sjokoladebiter av mørk sjokolade for en litt mer spennende vri, smaker fantastisk godt.. farlig godt.. Banan og sjokolade..mmm! 

 

Les også : Bananis - Sunn is på 1-2-3

#banankake #bananbrød #overmodnebananer #brunebananer #mat #matprat #matblogg #godtno#godsmak

2 kommentarer Skjul

Pernille

19.05.2017 kl.06:43

Dette hørtes veldig godt ut :)
Susanna

19.05.2017 kl.09:34

Mm så gott, tack för recept :)

Skriv en ny kommentar

hits