Brytebrød

Siste dag av påskeferien må nytes, og idag har jeg valgt å gjøre det enkelt i matveien. Bålpølser, brytebrød og marsmellows til dessert;-)

Dette brødet smaker himmelsk til salater, supper, gryter, eller på frokostbordet. Det er også supert på tur, bare å pakke det inn i litt matpapir når det er avkjølt, legg brødet i sekken og ta det med deg ut på tur. :) Barna elsker dette brødet! Idag blir det med godt pålegg i, nydelig det også.

Ingredienser:

25 g fersk gjær

3 dl melk

50g smør

1 ts salt

1 stk egg

120g sammalt rug, fin

360g siktet hvetemel

Fremgangsmåte:

Varm opp melken til maks 30 °C, smuldre gjæren og løs den opp i melken. Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett melken og rør godt. Ha så i smør i ternigner, litt etter litt - til deigen har eltet seg smidig og slipper bollen. Jeg bruker kjækkenmaskin, så den jobber i 15 min - og deigen er ferdig når den nærmest glir av eltekroken.

Sett deigen til heving i ca. 45 minutter med et klede over.

Del deigen i 11 biter og form til boller.

Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form (ca. 24 cm). La bollene heve i ca. 30 minutter med et klede over.

Pensle brødene med sammenvispet egg, og strø over linfrø, sesamfrø og flaksalt. Tåler du ikke egg lar du bare være å ha det i oppskriften. Du kan pensle med lunken melk/vann eller smeltet smør.

Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter på vanlig over/undervarme. Avkjøles i formen i noen minutter, så over på rist. Nå er det bare å bryte seg en bit, og nyte.

#brytebrød #morshjemmebakte #ferskbakst #gjærbakst #matfoto #oppskrift #bake #famwangaasegg #turmat

Én kommentar Skjul

Victoria

17.04.2017 kl.11:27

Ser kjempe godt ut! :)

Skriv en ny kommentar

hits