bringebær curd - Raspberry curd

Bursdagsforberedelser står for tur, både lillebror og storesøster har bursdag i April  ♥♥

Thea er like glad i pavlova som moren, så det er fast "bestilling" til bursdagsfeiringen. #lykkenilivet Etter pavlova bunnen, blir det jo som kjent igjen eggeplommer. Spørsmålet "hva gjør jeg med de?" kommer hver gang. Vaniljekrem, eggekrem..?

Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve meg på curd, bringebær curd. Hvor godt høres ikke det ut? Den skal jeg ha på pavlovakaken, tenker det gir en god smak - og fin farge.. (som om ikke kaken er fin og fargerik nok med alle de friske bærene..)

N A M! 



(Foto:JillP/Famwangaasegg)

Oppskriften har jeg funnet hos flinke Idefull.no. Her finner du mange gode oppskrifter, og bildene.. wow! Anbefales på det sterkeste å besøke siden! 

Noen små justeringer ble det, i forhold til hva jeg hadde i hus, men grunnoppskriften ser slik ut:

Bringebær Curd

1,5 dl bringebærsaft av 400 g frosne bringebær

150 g hvitt sukker

50 g brunt sukker

1 ts vaniljesukker

6 eggeplommer

40 g kaldt smør

Litt rød farge uten smak fra Wilton (kan droppes) 

Kok opp bringebærene og sil dem. Du får ca 1,5 dl saft. 

Bringebærsaft, sukker (både brunt, hvitt og vanilje) kokes opp. Når sukkeret er smeltet, skur du ned varmen og rør godt inn en og en eggeplomme. Røres over svak-middels varme og til den tykner (5 ? 6 minutter). DEN MÅ IKKE KOKE.

Når du er fornøyd med konsistensen, tar du kjelen til side og lar den avkjøle i ca. 15 minutter. Rør inn biter av smøret, litt og litt. Røres til smøret er smeltet inn i curden.

Settes kaldt til det skal brukes. Jeg tror den holder seg godt i kjøleskap, én ukes tid iallefall. 

Håper det smaker:) 

2 kommentarer Skjul

elisebr

20.03.2017 kl.16:03

Så godt det så ut! :)
kreativemeeg

21.03.2017 kl.08:03

Det blir helt sikkert kjempe godt! :)

Skriv en ny kommentar

hits