Verdenstanker fra 7 åringen

7 åringen har mange spørsmål, hvert og et er unikt på sin måte.

Vi var i fjæra idag å leita etter skjell og krabbe. Underveis undres hun over alle glassbråtene som ligger rundt å mellom tang å steiner.. 

Nå ser jeg hun spekuler å undres, men hun sier ingenting..enda. Vi blir enige om å ta med en bøtte å noen poser neste gang, for å plukke opp sånt som ikke hører hjemme i fjæra. Mens vi rusler hjemover, kommer det.. Hvorfor folk er så dum, å kaster søpla si i naturen? Vi snakket om hval og andre dyr som dør på grunn av søppel, forårsaket av oss mennesker.

Jeg ser hun gremmes, og blir en smule oppfyrt. Ja, hun er sin mor opp av dage der..

Vi snakket om olje, som også er forurensing. Hvem bestemmer dette, sier hun. Politikerene, sier jeg. Er det ikke demokrati? sier hun. Jeg stilner litt.. Steike, for en oppegående unge vi har. Jeg prøver å forklare at det meste her handler om penger, og at mange ønsker å bore etter olje her i Lofoten og Vesterålen. Samtidig skyter jeg inn at mamma og pappa ikke er noe spesielt begeisttret for det.. 

Jeg sier, det e ikke alt som kan måles i penger. Hun snur seg å ser ut mot havet, trekker pusten godt.. Så kommer ordene som gjorde meg så inderlig stolt..

"Hadde det ikke vært for penger, så hadde verden vært såå mye bedre!"

Noen ganger altså♥

#mammasine #litenblirstor #tema #søppel #natur #miljø #miljøbevvist #passpånaturen #mamma #familie #foreldreogbarn

 

2 kommentarer Skjul

Merethe Susanne

22.03.2017 kl.18:42

Nydelig bilde <3
Famwangaasegg

23.03.2017 kl.00:36

Merethe Susanne: Er helt enig <3 Takk!

Skriv en ny kommentar

hits