Luftige Horn oppskrift

Nybakte horn smaker helt himmelsk. 

Både til frokost, lunsj, i matpakken.. og som tilbehør til middag. Eller perfekt til "mat-i-farta" - slik som idag. 



 

Luftige Horn (Gir 16 stk - jeg dobler ofte oppskriften og lager noen fylte horn)

500 g hvetemel

2 ts salt 

2 ss sukker 

25 g (1/2 pk tørrgjær)

50 g smeltet smør 

3,5 dl melk/vann

1 egg (Ikke nødvendig, men baksten blir lufigere og får fin farge)

Topping

Sesamfrø

Linfrø

Valmuefrø

Solsikkekjerner

Slik gjør du

Smelt smør, og ha i melk til det blir fingervarmt. 

Ha alt det tørre i en bolle, jeg bruker kjøkkenmaskin. Ha i smør/melk og egg, la maskinen jobbe godt i ca 10 min. Deigen skal være smidig. Dekk bakebollen til med plastfolie og et kjøkkenklede over, og la heve til dobbel størrelse - ca 60 min. 

 Fremgangsmåte

Når deigen er ferdig hevet, deler du deigen i to emner. Kjevle hvert emne ut til en sirkel som er ca 1/2 cm tykk, og skjær med en pizzaskjærer til du får 8 like store deler. Begynn å rulle fra den bredeste enden mot spissen. Legg hornet med spissen ned på et bakepapirkledt stekebrett. Penlse med vann/egg. Ha på ønsket topping. 

La hornene etterheve i ca 30 minutter - før de stekes midt i ovnen på 220 grader i 8-10 min. 

God baking. 

#horn #morshjemmebakte #gjærbakst #godtno #oppskrift #matprat #bakemamma #kjøkkentjeneste #mamma #matfoto #baker 

2 kommentarer Skjul

Victoria Larsen

27.01.2017 kl.13:37

Åh, disse ser kjempe gode ut! :D
Miriam

30.01.2017 kl.10:57

Åh de så fantastisk gode ut!! :D

Skriv en ny kommentar

hits