Brytebrød til helgen


Jeg elsker å bake, og det er spesielt morsomt når man prøver noe nytt. Det gjorde jeg idag, da jeg bestemte meg for å prøve brytebrød for første gang.

Ekstra moro blir det når resultatet blir så godt, og jeg kan dele oppskriften og bilde med dere. Hva med å bake dette til helgen? 

Ingredienser:

25 g fersk gjær 

3 dl melk 

50g smør 

1 ts salt 

1 stk egg 

120g sammalt rug, fin

360g siktet hvetemel

Fremgangsmåte:

Varm opp melken til maks 30 °C, smuldre gjæren og løs den opp i melken. Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett melken og rør godt. Ha så i smør i ternigner, litt etter litt - til deigen har eltet seg smidig og slipper bollen. Jeg bruker kjækkenmaskin, så den jobber i 15 min - og deigen er ferdig når den nærmest glir av eltekroken.

Sett deigen til heving i ca. 45 minutter med et klede over.

Del deigen i 11 biter og form til boller. 

Legg bollene med litt mellomrom i en smurt rund form (ca. 24 cm). La bollene heve i ca. 30 minutter med et klede over.

Pensle brødene med sammenvispet egg, og strø over linfrø, sesamfrø og flaksalt. Tåler du ikke egg lar du bare være å ha det i oppskriften. Du kan pensle med lunken melk/vann eller smeltet smør. 

Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter på vanlig over/undervarme. Avkjøles i formen i noen minutter, så over på rist. Nå er det bare å bryte seg en bit, og nyte. 

Dette brødet smaker himmelsk til salater, supper, gryter, eller på frokostbordet. Det er også supert på tur, bare å pakke det inn i litt matpapir når det er avkjølt, legg brødet i sekken og ta det med deg ut på tur. :) Barna elsker dette brødet! 

#brytebrød #morshjemmebakte #ferskbakst #gjærbakst #matfoto #oppskrift #bake #famwangaasegg #turmat

6 kommentarer Skjul

Fru Jacobsen (@frujacobsenno)

22.01.2017 kl.10:50

Så godt det så ut. Kanskje jeg må lage det til kveldsmat i dag <3
Cecilie

05.02.2017 kl.13:07

Jeg har kun tørrgjær. Hvordan går jeg frem da?
Famwangaasegg

13.02.2017 kl.21:54

Cecilie: Beklager sent svar - her har blogget ligget "død" i noen uker. Jeg pleier å bruke det også, så det fungerer like greit :) Har du bakt med denne oppskriften? Beklager virkelig altså..
Oda Davidsen Nygaard

17.04.2017 kl.11:09

Det så utrolig godt ut!:)
kreativemeeg

17.04.2017 kl.11:18

Ser kjempe godt ut :)
Gina

17.04.2017 kl.11:48

Det så ut som et godt brød! :-D

Skriv en ny kommentar

hits