tiden jeg trengte

Fra dekket nyttårsbord til hverdag - og ikke minst et nytt år. 2016 var utrolig på mange måter. Det har vært et fantastisk år, et tøft år, et kjærlighetsfylt år, et spennede år.. Og med masse nye minner skapt, opplevelser delt - lukker jeg 2016 godt inn i hjertet♥ #takknemmeligDet nye året har så vidt begynt, men jeg har mange tanker klar allerede. Ting jeg selv skal bli bedre på, og vi som familie kan bli flinkere på, sånn generelt. Det er ikke nyttårsforsett i den forstand, for de varer som regel like lenge som idèen virker spennende. ;)

Hva er planen for 2017? 

Jeg personlig skal bli flinkere til å lytte til kroppen. Jeg skal bli flinkere til å ha kontroll på økonomien, sette opp budsjett og følge det. Maten som kjøpes inn skal gjøres på samme måte som vi gjorde en periode; Vi tar ut penger og har dette til matpenger, hvordan dette foregår kommer i et eget innlegg.

Sammen skal vi bli flinkere på å ikke kaste mer mat enn nødvendig. Hva tenker dere om dette? Er dere flinke til å spise maten som er kjøpt inn? Fortell gjerne i kommentarfeltet :) 

Visste dere at hvert år kaster nordmenn over 217 000 tonn mat som kunne ha vært spist. ? Vi kan iallefall gjøre vårt beste, og det skal vi. Dagens tips; Følg Matvett.no på Facebook for mange gode idèer og inspirasjon. 

2017 blir et bra år. Vi har mye fint å se frem til nå. Jeg lengter etter våren, sommeren, alle de fine turene som venter.. Men før den tid har vi to bursdagsbarn i hus nærmere påsketider, lillebror fyller 3 og storesøster 8. #hvorbletidenav ♥♥

Et mamma og Emil øyeblikk♥ #minnerBloggpausen er over, nå er jeg tilbake. Jeg tok den tiden jeg trengte, og det var skikkelig godt! 

God natt:) 

#foto #blogg #mamma #familie #blogger 

5 kommentarer Skjul

stavangerinmyheart

12.01.2017 kl.23:12

Flott innlegg og flotte bilder:) Ha en fin kveld.
Famwangaasegg

12.01.2017 kl.23:15

stavangerinmyheart: Takk for det, det samme til deg! :)
Victoria Larsen

12.01.2017 kl.23:34

Veldig fint innlegg! Flotte bilder :)
Famwangaasegg

12.01.2017 kl.23:37

Victoria Larsen: Så hyggelig å høre, tusen takk :)
Helene Brostigen

13.01.2017 kl.09:51

Hei... Vi prøver å kaste så lite som mulig mat her i huset (skal innrømme at jeg syndet ganske mye der, mens samboeren min er flink til å spise ting opp. Vi kjøpte ganske store mengder med mat til jul, og vi tenkte med skrekk og gru på alt vi måtte kaste... Heldigvis ble det ikke sånn:

1. svigerfamilien min tok med seg restene etter julemiddagen hjem. Resten spiste min samboer opp.

2. Pålegget fikk vi spist opp før det gikk ut på dato

3. Eneste som vi ikke klarte å spise opp var alt for mye riskrem og risgrøt vi hadde laget (vi bomma en smule på oppskriften, men da har vi lært til neste jul.

Ellers spiser vi det vi har i fryser og hus før vi kjøper mye nytt...

Det samme gjelder forresten klær og andre ting i huset. Jeg har nå minimalt med klær, delvis fordi jeg jobber med vektnedgangen min, og delvis fordi jeg har slitt ut klær, og ikke ønsker å kjøpe noe nytt før jeg absolutt må, men om ikke jeg går ned et par kg veldig fort, så må jeg kjøpe nye bukser, for de jeg har, de har begynt å gå hull ved siden av sømmen....

Ellers så kan jeg anbefale youtubevideoer om zero waste, decluttering (rydde opp i det man har, kvitte seg med, gi bort og å selge det man ikke har bruk for og det å klare seg med mindre), men også det med second hand, at man minsker utslipp av søppel og gjenbruker mer...

Dette ble en lang kommentar av meg, men jeg hadde en skikkelig opprydning i romjula og etter nyttår, og jeg føler meg ganske bra :-) Mange bekker små, gjør en stor Å ;)

Skriv en ny kommentar

hits