Vaniljesnitter

Julebaksten er i full sving hos noen, ferdig og i boks hos noen og kanskje ikke påbegynt hos noen. Jeg er midt i mellom. Smultringer og mørlefser er i boks.

I år har jeg prøvd å bake noe nytt, noe som smakte såå godt at oppskriften må deles - dette kommer til å bli et av 7 slag i våre kakebokser; Vaniljesnitter. 

Kjapt. Enkelt. Få ingredienser. Smakfullt. 


 

Ingredienser: 

2 ss vaniljesukker 

250 g smør

1 stort egg

180 g sukker

350 g hvetemel

 

Pynt:
Eggehvite til pensling
Hakkede mandler evnt andre nøtter
Perlesukker

Slik gjør du: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Bland deretter i vaniljesukker og hvetemel. Kna deigen jevn.

Del deigen opp i 7 deler. Trill hver del til stenger på lengde med stekeplaten. Legg lengdene på to bakepapirdekkede stekeplater (4 lengder på den ene og 3 lengder på den andre) og trykk dem litt ned med fingrene. Pensle over med eggehvite og dryss med fint hakkede mandler og perlesukker.

Stek lengdene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Del lengdene opp på skrå i stenger mens de fortsatt er lunkne. Avkjøl stengene på rist til de er helt kalde.

Oppbevares i tett kakeboks, så er det bare å nyte småkakene gjennom adventen og julen. ♥

#bake #julebakst #julekaker #godmat #oppskrift #matprat #vaniljesnitter #famwangaasegg

 

 

 

4 kommentarer Skjul

Sandra Marie

29.11.2016 kl.23:46

Nesten helt lik oppskriften til brune pinner jeg lagde i stad xD

De så gode ut:-D
Famwangaasegg

29.11.2016 kl.23:57

Sandra Marie: Åh, så eneklt da:) Takk, ja gode er de. Brune pinner er veldig godt! :)
Victoria

30.11.2016 kl.07:47

Disse har jeg aldri laget! Ser jo kjempe gode ut :-)
Famwangaasegg

30.11.2016 kl.09:53

Victoria: Da er det bare å lage i vei, de er veldig gode:)

Skriv en ny kommentar

hits