Julegodt - hjemmelagde fløtekarameller

Tradisjon tro - når det nærmer seg advent og jul, begynner de små forberedelsene, og lysten til å starte opp med julebaksten og julegodt blir ekstremt tilstedeværende. Idag er en dag som føles sånn ;"Det er godt med det som er gjort".. For det er jaggu ta meg noe arbeid man lager for seg selv med julestria, men så koselig og så stas..?!

Karamellene har fått skryt fra alle munner som har smakt, og jeg må jo innrømme selv at de blir veldig, veldig gode! Ikke sunne, overhode - men så er det jo jul bare en gang i året? Og for å være helt ærlig, så har jeg prøvd meg på den sunne typen - ikke smakfullt, spør du meg. Oops, blir vel arrestert nå;) 


 

Oppskriften på hjemmelaget karamell: 

*2 dl fløte 

*2 dl sukker 

*2 dl lys sirup 

*2 ss ekte smør 

Bland sammen fløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Jeg bruker min le Creuset gryte, helt fantastisk å bruke! La blandingen koke opp, rør godt og pass på hele tiden. Skru platen ned, la det putre en god stund, ca 30-40 min.

Nå kan du ta dråpe/kule testen: Ha en dråpe karamellblanding i et glass med kaldt vann, vent noen sekunder. Er karamellen slik at du nå kan rulle den til en liten kule, fast og fin? Ja da er herligheten ferdig. Men først, rør inn smøret godt. Nå heller du blandingen over en bakepairkledt form, og setter dette kjølig i noen timer. Ta formen ut på kjøkkenbenken, la karamellen få stå i ca 30 min før du skjærer i den. Nå kan og bør du, pakke de inn. Du kan bruke cellofanpapir, enkelte får tak i konfektpapir og liknende, bruke mellomlagspapir, eller gjøre som meg - klippe opp matpapir og tvinne de inn i. 

Denne oppskriften gir ca 40 stk karameller, så derfor synes jeg det er like greit å doble den når man først er i gang, og pakke noen i små kremmerhus og gi bort som gave. Er ikke det koselig, da? Jeg siterer Bjarne Brøndbo fra en av de koseligste julesangene; "Det main har laga sjøl, det smake no best.." 

Holdbarhet, ca 3 uker. Varer de så lenge? Helt sikkert ikke - nærmest med garanti! ;) 

#førjul #karameller #hjemmelaget #julegodt #oppskrift #hjemmelagetkaramell #famwangaasegg #nam #kos #tradisjon 

2 kommentarer Skjul

Victoria Larsen

13.11.2016 kl.00:10

Disse ser jo kjempe gode ut! :D
Famwangaasegg

14.11.2016 kl.00:06

Victoria Larsen: Det har du helt rett i, de er farlig gode.. ;) Takk, de anbefales virkelig!

Skriv en ny kommentar

hits