Ribbefatet ble helt ribba..

// Dette innlegget er publisert tidligere 

Idag ble ribba satt til pers, årets andre førjulsmiddag. Ja, vi har allerede hatt en pinnekjøttmiddag.. Gud hjelpes, at det skal være så godt? Snart venter vi årets slakt, sying av kjøttrulll og salting av ribbesider til pinnekjøtt.. Vel, det kommer mer om det senere. 

Denne gangen prøvde jeg å langtidssteke ribba, sånn skikkelig. Jeg har stor tro på slow cooking, så jeg var ikke nervøs i det hele tatt for kjøttet eller svoren. Har inntrykk av at veldig mange er det, mitt råd.. stress ned, ikke styr for mye. Svoren er såre enkel å få til! 

Vi bruker alltid familieribbe, det er mye mer kjøtt på den, rent kjøtt og lite fett. 

Ribba gnies inn med salt og pepper, ikke vær sparsom.  Legg ribba med svoren ned i forma i kjøleskapet, (Den kan med fordel ligge et døgn eller to.) ta den ut en time før den skal i ovnen.

Forvarm ovenen til 230 grader. 

La svoren ligge ned, hell over ca 4-5 dl vann, ha over aluminiumsfolie og sett ribba inn i ovnen til damping i vel en times tid. Fjern folien,  og ha ribba på en fjøl. Jeg pleier alltid å ta en skarp kniv å rute opp der det er opprutet, da er det mye enklere å ta svoren av ved servering.

Bygg opp under ribba med aluminiumsfolie, evnt ildfats form.. Slik at fettet renner av. Legg ribben tilbake i formen, stekes ved 60-75 grader i ca 4 timer, sett deretter ovnen på 220 grader  - nå skal svoren bli sprø.

Kjøttet er mørt og ferdig, men svoren.. Følg med, det kan være lett at det svir seg. Er du ikke fornøyd med svoren når du synes ribba bør tas ut, setter du på grillfunksjonen (gjerne med varmluft), sitt ved ovnen og følg med. 

Hos oss serveres ribba med mandelpoteter, rødkål og sjy/fløtesaus. #julemat  

Jeg kan nesten garantere vellykket ribbe - lykke til og god middag! :) 

#julemat #ribbe #oppskrift #julemiddag #tips #husmorpoeng #mat #matprat

8 kommentarer Skjul

Helene Viktoria

30.10.2016 kl.09:28

Det så veldig godt ut. I år skal vi ha julaften hos oss for første gang. Er spent på hvordan maten blir da, men vi får jo gode tips og råd på veien, så da burde det gå bra :)
Famwangaasegg

30.10.2016 kl.20:10

Helene Viktoria: Så koselig, det kommer nok til å gå helt fint:) Er så koselig å starte sine egen tradisjoner.. Hva spiser dere julaften?
Lilli

30.10.2016 kl.13:17

Så herlig, her har vi også tyvstartet i år :)
Famwangaasegg

30.10.2016 kl.20:10

Lilli: Hihi, det må være lov;)
Helene Viktoria

31.10.2016 kl.09:41

Hos mamma og pappa var det pinnekjøtt i mange år, pga allergier i familien, men nå blir det ribbe med tilbehør :-)
Famwangaasegg

31.10.2016 kl.10:07

Helene Viktoria: Nydelige middager begge rettene. Vi har pinnekjøtt julaften og ribbe en annen dag:) Nå kjenner jeg at jeg gleeeder meg skikkelig til adventstiden<3
Helene Viktoria

31.10.2016 kl.10:15

Jeg gleder meg veldig jeg også. I løpet av den neste måneden, så skal vi bli ferdige med julegaver og julekortene. Tenkte å prøvesmake julegrøten denne uka :-) også ser jeg fram til å småbake litt i desember :D
Famwangaasegg

31.10.2016 kl.23:19

Helene Viktoria: Det høres bra ut, samme her tenker jeg! :) Greit å begynne å tenke på gavene nå, å bli ferdig med de aller fleste:)

Skriv en ny kommentar

hits