Solbærsaft - Oppskrift

Høsten er her for fullt, og jeg er evig takknemmelig for alt det man har mulighet til å høste inn, bare man har mulighet. Fra egen hage har vi fått rabarbrasyltetøy, ripsgelé og solbærsaft. Jeg har fått lov å plukke fra hagen til svigers også, så det ble litt mer saft å styrke seg på derifra. Blåbær har det også blitt plukket av, litt tyttebær og litt multer.. Og litt kantareller. Men nå er det nok høsting og produksjon.

Bare for ordens skyld kan jeg informere om at all saft jeg koker, foregår med vanlig koking. Altså, ikke noen saftkoker over damp. Så denne oppskriften trenger du ikke mer "avansert" utstyr enn en kasserolle og saftsiler. 

Oppskrift på Solbærsaft  

*Pr kilo bær bruker du 4- 5 dl vann. 

*Pr liter saft bruker du 200-400 g sukker - smaken er som baken, så hvor søtt du liker det justerer du selv underveis. 

Slik gjør du: 

Vei opp bærene, skyll og ha i en kasserolle med vann. Legg lokk på, la bærene koke langsomt opp og trekk til bærene har saftet seg godt og falt sammen.. Ca 20-30 min. Sil av saften, la stå i ca en time. Mål opp saften og ha den i en ren kasserolle. Kok opp og tilsett sukkeret. Ha på rene steriliserte flasker/krukker, her har jeg brukt det jeg hadde - syltetøyglass fungerer fint det også. Les mer om sterilisering i DETTE innlegget. 

Oppbevares mørkt og kjølig. Ta deg et glass deilig solbærsaft når høstforkjølelsen sniker seg innpå. <3 #oppskrift #høst #mat #solbær #saft #høsting #solbærsaft #livetpålandet #lykkenilivet #bærsesong #famwangaasegg #mat #matfoto #foto

2 kommentarer Skjul

Alexandra Emilie

18.09.2016 kl.22:03

Det må jeg prøve, så utrolig godt ut :)
Famwangaasegg

18.09.2016 kl.22:58

Alexandra Emilie: Det burde du, der er ikke så mye arbeid! :) Kjempegodt.

Skriv en ny kommentar

hits