Skogen byr på seg selv

Jeg elsker turer i skog og mark, og igår tok jeg og minsten oss en tur sammen mamma og stefaren min. Mannen hadde ærend å hente ved, og storesøster var på skolen.

Minsten kosa seg, tente bål med bestefar og plukket kantarell med bestemor. Eller nei, han plukket ikke.. Det får han vente noen år med. Sopp er så ymse, så her må man vite akkurat hva man tar i før det er greit.. Men han var med på jakten, og gjett om gutten har nese for kantareller;) " Seee! Her er det kantarell.. Stopp!!"

Jeg og mamma kroket oss under grenene, røsket tak i skogens gull og med rufsete hår og støle rygger smilte vi fornøyd med dagens fangst..

Børstet og skjært, klart til å forvelles.

Det er superenkelt: Ha soppen i en kjele, sett platen på medium varme og la soppen koke i sin egen kraft i ca 10-15 min. Avkjøl, og ha i frysebeger. Jeg nevnte det så vidt på Instagram, jeg er ikke helt der(!!) når det gjelder sopp.. Men kantarellen synes jeg er god, spesielt smørstekt så den har litt crisp i seg. Perfekt til høstens gourmet, kanskje til elgstek? 

Men husk på da, bruk soppvett om du har tenkt deg på sopptur. 

*Bruk soppbøker av nyere dato

*Plukk en og en sopp

*Plukk eller spis ALDRI sopp du ikke er 100% sikker på 

 

Skogen er gøy, og jeg elsker å ha barna med meg..

Fantasien løper løpsk, her kan det bo troll og tusser? Trolleskog eller alveskog.. Det er en luksus vi kan benytte oss av når vi vil. #livetpålandet
Måtte knipse et par bilder før vi vente nesene hjemover, vi har det ikke så værst vi! :) 
 Nå skal jeg prøve å få ut fingern å blogge mer, jeg er lei den evige skrivesperren.. Imorgen kommer det oppskfrift på deilig solbærsaft. Det høstes og produseres, jeg elsker det. 

Lag dere en fin kveld videre! :) Vi er på Facebook også^^

#mamma #friluft #lofoten #lofotposten #familie #utpåtur #tur #foto #natur #naturfoto #skog #høst #høsten 

 

2 kommentarer Skjul

Pernille

17.09.2016 kl.23:08

Skogen er et fint sted å skape fine minner og flotte opplevelser i :) Ønsker deg en fortsatt herlig helg!
Famwangaasegg

18.09.2016 kl.12:22

Pernille: Det har du helt rett i:) Tusen takk, det samme til deg. :)

Skriv en ny kommentar

hits