Hjemmelaget smør

Det man ikke har, det lager man..? 

Lillebror spiser aller helst smør på brødskiva si fremfor pålegg, det tar han ved siden av..men smørpakken var tom idag..

Da bestemte vi oss for å lage vårt eget smør. Storesøster var utrolig fascinert av det hele, og jeg..

Jeg er ganske så stolt. #mammapoeng #husmorpoeng 

Du trenger
-1 pk kremfløte
-Flaksalt
-2 boller
-dørslag/sil
-kjøkkenhåndkle
Slik gjør du
Ha fløten i en bolle, miks for hånd eller la kjøkkenmaskinen gjøre jobben for deg. Piskes i vel 5-10 minutter, det er ikke til å ta feil av når kjernemelken har skilt seg og du har pisket fløten til smør.Ha så dørslaget/silen over en bolle, legg i et rent kjøkkenhåndkle og ha over massen.Kjernemelken renner ut i bollen og smøret blir i kledet. Nå klemmer du ut resten av vesken fra smøret, så blir jobben etter lettere.

Kjernemelken sparer du på! Den kan brukes i bakst, grøt, pannekaker, supper, vafler m.m. 
Ha smørklumpen i en ny ren bolle. Ha kaldt vann over, og begynn å "vask" smøret. Du knar og elter det noen ganger. Husk å bytte vann ofte. Når vannet forblir klart, er smøret ferdig.

Kna i vei..


Ønsker du ikke å ha salt i, er du nå helt ferdig. Men ønsker du salt i, fortsetter du med å drysse over litt flaksalt. Kna det inn, og smak til. Det må ikke bli for salt.

Se der, vi fikk det til vi. Jeg siterer Pippi "Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert..Når smøret er ferdig har du det over i en tett beholder, settes i kjøleskap for lenger holdbarhet. Jeg har det stående i brødboksen, jeg liker det mykt.. Og dessuten blir det ikke gammelt i dette huset.


Tips
Du kan gå lenger med smøret, og tilsette krydder eller urter. Hjemmelaget kryddersmør helt fra bunnen, det må vel imponere grillgjestene? Så her er det er bare å prøve seg frem. :) 

Les også - Kryddersmør med Chili og Hvitløk

#blogg #mat #tradisjon #mamma #familie #kosthold #opskrift #foto #matfoto #side2 #nettavisen #matprat #godtno

8 kommentarer Skjul

Turid

12.06.2016 kl.23:39

Kor genialt...vi har vel alle vært i den situasjonen kor man e akutt heilt fri for smør..Når fløte e på tilbud f. eks pg.a dårlig dato kan man vel lage smør og omså fryse?Har du prøvd å fryse smør Jill?..klem..du er flink😉
Famwangaasegg

13.06.2016 kl.00:02

Turid: Ja, det har vi vel.. Og det beste er jo at det tar kanppa 20-30 min før smøret er ferdig:) Ja, det kan du helt sikkert fryse. Har ikke testet det ut nei, men det skulle vel gå bare godt? Klem til deg også tante, takk! <3
Iselin Renée

13.06.2016 kl.11:36

Så flink du er :)
Famwangaasegg

13.06.2016 kl.11:57

Iselin Renée: Så hyggelig, takk :-)
Silje Reistad

13.06.2016 kl.12:33

Gratulerer med fantastiske lesertall! Fortjent :D
Famwangaasegg

13.06.2016 kl.12:38

Silje Reistad: Kjempegøy - tusen takk! :D
Evelin

13.06.2016 kl.18:31

så flink du er :D
Famwangaasegg

13.06.2016 kl.18:37

eveliin: Tusen takk, prøver så godt jeg kan:-)

Skriv en ny kommentar

hits