Kandiserte stemorsblomster
Sommerblomster, de dufter så godt og er en fryd for øyet. Men visste du at du også kan spise noen av de?
Jeg visste at man kunne spise en av mine sommerfavoritter, stemorsblomst. Den er veldig fin i salater, på kaker eller desserter.
Men så tenkte jeg at det kunne være fint å kandiserte noen blomster også? Hjemmelaget kakepynt, rett og slett.
Jeg har prøvd, og jeg fikk til.
Du trenger
-Stemorsblomster, la de være litt stilk igjen (til å gripe i)
-Eggehvite
-Finkornet sukker
-Bakepapir
-Pensel
Slik gjør du
Visp eggehviten lett.
Finn frem en pensel, og begynn å pensle en blomst med eggehviten.
...
Legg blomsten ned i en skål med sukker, grav den litt ned og rist lett.
...
Legg blomstene på et bakepapir. La de tørke i romtemperatur, før de legges på et tett glass. De pynter jo litt opp på benken, også?
Med spiselige friske eller kandiserte blomster, kan du pynte opp kaker, desserter, salater, supper og drikker.
Og, du har mest sansynelig mange av disse i din egen hage..
Her er en liste over 10 spiselige blomster
Ringblomst - Kronbladene kan drysses i salaten, over maten eller bakes inn i brød/rundstykker? Du kan også lage din egen lipsyl og krem av denne fantastiske blomsten.
Blomkarse - Smaker utmerket i salater eller på brødskiven. Minner om pepper og reddik.
Stemorsblomst - Fine å kandisere, ha i sommerdrikker og pynte kaker med.
Stokkrose - Pynte kaker med.
Løvetann - Kan brukes til te eller i salater.
Fioler - Kandisere og pynte kaker med.
Geitrams - Blomsten kan brukes til te.
Daglilje - Fin å bruke i salater.
Syrin - Lage saft av, kakepynt og lage te.
Kornblomst - Fine som kakepynt.
Har du kanskje en oppskrift du ønsker å dele, med spiselige blomster? Fortell om det i kommentarfeltet.
#blomst #sommer #sommerblomst #foreldreogbarn #sommersmak #stemorsblomst #hage #kandiserteblmster #kakepynt #mat #oppskrift #matfoto
Les også - Kake i kopp / Mug Cake
5 kommentarer Skjul
Therese W
11.06.2016 kl.22:50
Famwangaasegg
11.06.2016 kl.22:58
Znippen.no
11.06.2016 kl.23:07
Famwangaasegg
11.06.2016 kl.23:14
Henriette Celin
12.06.2016 kl.10:13