Hasjtag #hjemmeferie

Sammen med to medbloggere, fronter jeg temaet "Hjemmeferie". Jeg har skrevet litt om det på bloggen tidligere, og synes det er et viktig budskap. Iallefall for oss som har barn i barnehage eller i skolen. 

Jeg har fått uttale meg i VG, noe som er veldig spennende og nervepirrende på en og samme gang. Bloggen er jo like offentlig, men det føles ut som "alle" leser dette, da det har vært i papirutgaven og på nett. Må man reise bort, langt bort for å få feriefølelsen? Som til Egypt, eller Frankrike, Tyrkia og Hellas? Det er så flott der, det er ikke det. Hvite strender og klarblått hav. Men vet dere, det har vi her også - i Lofoten. Så for vår del, er #hjemmeferie helt toppers! Dog, litt mangel på sol og varme..men været har man ingen garanti for, hverken her eller der.

Det handler ikke om å være "gnien" med lommeboka. 

Det handler om å være fornuftig. Som forelder, legger man mye opp til hva barnas forventninger er og blir. Man trenger ikke lære barna til at ferie nødvendigvis betyr at man skal reise bort. Man kan markere sommerferien på så mange andre måter? Ingen kofferter som må vaskes, luftes, pakkes. Vi kan ta det som det kommer, når vi er hjemme. Plutselig finner vi ut at vi skal overnatte i ei rorbue her i Lofoten, eller kjøre en lengere tur i nærområdet? Da har vi en bag for hånden da, og fiskestang, hov og strandleker. Det er minst like spennende. Og veldig avslappende..

Men jeg sier ikke at..

Dere som mer enn gjerne har tid, råd og lyst til å reise til utlandet på ferie - må for all del gjøre det. Det er dere vel undt, er det ikke det? Men det jeg mener, er at fokuset, og reisepresset må rettes bort fra barnehager og skoler. Det skal være greit å komme på første skoledag og fortelle at man ikke har reist noen steder i sommer. Det skal være greit å fortelle om fisketurer i elva, bålkos og turer i skog og mark. Strandliv, med friskt hav. Bilturer, båtturer, turer til fots.. Hagefest med hjemmelaget is og grillmat, badelek og moro med plaskebasseng i hagen - med noen fluer som har funnet veien dit i varmen, og et par gresstrå.. 

Jeg minnes selv når jeg gikk på skolen, og første skoledag etter ferien kom. Læreren ville vite hvor vi hadde vært i sommerferien? Hvor har dere reist, da?Minnene fra den gang er kanskje ikke så skarpe som jeg skulle ønske, men jeg husker at jeg stolt og glad fortalte alt jeg hadde gjort den sommeren..

Jeg fikk to ferier, en hjemme og en med min pappa m/familie. Det var ofte bilferie ned til Østlandet, og tilbake. Fantastiske minner, fra campingplasser, badestrender, fornøyelsesparker og mye mer.

Heia Norge, på kryss, tvers og langs! 

Og dere, bruk #hjemmeferie på  Instagram - så får vi et fantastisk flott sommeralbum sammen :-) 

Følg oss på Facebook, om du vil! Lik og del:)

#hjemmeferie #familie #vg #mamma #ferie #sommer #imedia #media #famwangaasegg

 

2 kommentarer Skjul

Avdeling Holt/ Anja Holt

10.07.2015 kl.14:07

Kommentaren min ble stoppet, sikkert pga link, men jeg roper hurra for #hjemmeferie og fronter den alt jeg kan i egen blogg også. Ha en herlig dag!
Famwangaasegg

11.07.2015 kl.22:53

Avdeling Holt/ Anja Holt: Åh? Link til VG? Merkelig. Front i vei, HURRA! :D Fint innlegg i VG.
Takk, det samme!

Skriv en ny kommentar

hits